Waterleidingmaatschappij Drenthe

WMD vervangt waterleiding tussen Zuidlaren en De Groeve09 november 2010 (buitengebied De Groeve)

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) start deze week met de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding in het buitengebied van De Groeve. De buis, met een lengte van bijna anderhalve kilometer, vervangt de huidige broze waterleiding van Zuidlaren tot de molen in De Groeve. Deze leiding is na bijna zestig jaar toe aan vervanging. De verwachte investering bedraagt ongeveer 250.000 euro. WMD investeert hiermee fors in de infrastructuur, de kwaliteit en leveringszekerheid van de Drentse drinkwatervoorziening.

Aanleg
Om de bomen in de berm te ontzien en de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt gebruik gemaakt van lange, gestuurde boringen. De uitvoering van dit project is uitbesteed aan aannemersbedrijf Alsema. De nieuwe leiding wordt voor het eind van dit jaar in gebruik genomen.

Voorbereiding werkzaamheden dorpskern De Groeve Het vervangen van de waterleiding tussen Zuidlaren en De Groeve is de opmaat voor de werkzaamheden in de dorpskern van De Groeve in 2011. De gemeente Tynaarlo, de provincie Drenthe, de kabelexploitanten en WMD bereiden samen het vervangen van de waterleiding, riolering, waterafvoer, gasleidingen en kabels voor. Alles wordt in één keer aangepakt om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Kabels, leidingen en riolering onder nieuw fietspad Afhankelijk van de weersomstandigheden starten de werkzaamheden in februari 2011. Eerst wordt de riolering aangepakt. Aansluitend volgt het vervangen of verleggen van de waterleiding en andere nutsvoorzieningen. Volgens de planning liggen alle buizen, leidingen en kabels nog voor de bouwvak (1 augustus 2011) onder en naast een nieuw aangelegd, breder fietspad. Na de bouwvak start de renovatie van de Hunzeweg (N386). In januari organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor de inwoners van De Groeve waarin de werkzaamheden verder worden toegelicht.