Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



---

Gezellige buitenwerkdag

9 november 2010
Tijdens de natuurwerkdag op 6 november 2010 heeft een grote groep vrijwilligers weer hard gewerkt in het Diemerpark en het sportpark Voorland-Middenmeer.

Natuurwerkdag In het Diemerpark zijn de wilgen in de ecologische verbindingszone te lijf gegaan. Dat is nodig om het gebied aantrekkelijk te houden voor de verschillende doelsoorten van dit gebied, zo zijn bijvoorbeeld meervleermuizen, amfibieën en ringslangen gebaat bij een gevarieerd landschap.

Het resultaat is duidelijk zichtbaar: als je over de Diemerzeedijk wandelt kun je zien dat er veel open plekken gecreëerd zijn in de ARK-zone, zodat de zon ook weer zijn werk kan doen.

In het sportpark Voorland-Middenmeer zijn onder meer wilgen gesnoeid, takkenrillen gemaakt, bestaande takkenrillen verstevigd en opgehoogd en de ijsvogelwanden en de broeihopen voor ringslangen onderhouden.

Behalve het goede werk is de sfeer tijdens deze dag altijd erg goed, en het is heerlijk om even je gedachten op nul te zetten en je alleen bezig te houden hoe je het beste een wilg kan omzagen!

Meer foto's staan in het fotoalbum.

---