Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Provincie steunt Netwerk Sociale Innovatie
Bijdrage van 500.000,00 voor project Universiteit Maastricht

De Provincie Limburg draagt 500.000,00 bij aan het project Netwerk Sociale Innovatie (NSI) van de Universiteit Maastricht (UM). De totale kosten bedragen 2 miljoen. De bijdrage van de Provincie is een eenmalige subsidie.

Sociale innovatie betekent het ontsluiten van kennis van medewerkers ten behoeve van een bedrijf of instelling. Dit leidt er bijvoorbeeld toe dat bedrijven niet alleen investeren in nieuwe technieken maar ook in een grotere betrokkenheid van zijn medewerkers. Medewerkers kunnen immers op basis van praktijkervaring een toegevoegde waarde leveren om bedrijfsprocessen te verbeteren. Daarnaast betekent sociale innovatie ook een grotere betrokkenheid van het bedrijfsleven en andere organisaties bij onderwijs.

NSI wil een toonaangevend internationaal centrum worden op het terrein van sociale innovatie. Dit biedt volgens gedeputeerde Jos Hessels (Economie) een kans voor de Limburgse economie om te profiteren van de kennisvoorsprong die NSI voortbrengt. Hiermee wordt onze economische structuur versterkt. Limburg wordt daardoor aantrekkelijker als vestigingsplaats. En dat schept weer nieuwe banen, aldus Hessels.

9-11-2010 16:14