Universiteit Twente

Nominaties Young Technology Award 2010

Zeven innovatieve bedrijven strijden om hoofdprijs van 5000 euro

09 november 2010

Vandaag is bekend gemaakt welke 7 bedrijven meedingen naar de Young Technology Award 2010. De award voor snelgroeiende innovatieve bedrijven tot vijf jaar oud zal op donderdagavond 2 december uitgereikt worden in Theater Prismare in Enschede. De hoofdprijs is 5000 euro, beschikbaar gesteld door Kennispark Twente en het Innovatieplatform Twente. Genomineerd zijn de bedrijven Kryoz Technologies, Solmates, Keycodes, Mobile2Connect Technologies, BlueTools, CPNL en Amitek Model Factory. Zij zullen in een elevator pitch de jury proberen te overtuigen van hun businesscase en groeipotentie.

Over de genomineerden
Ook dit jaar weer is het deelnemersveld erg divers. Kryoz Technologies ontwikkelt en verkoopt micro cryogene koelsystemen, oftewel koelkasten die erg klein zijn voor het koelen van chips. Keycodes verkoopt een softwaredienst die luchtvaartmaatschappijen in staat stelt volautomatisch een geoptimaliseerd laadplan te genereren. Mobile2Connect Technologies maakt een indoor GPS platform voor lokalisatie in een gebouw. BlueTools biedt met Moneybird een webtool voor plezierige en efficiënte facturatie. CPNL ontwikkelt innovatieve kabelbescherming voor zeekabels voor telecommunicatie en elektriciteit. Amitek Model Factory produceert hoogwaardige prototypes, serieproducties en matrijzen via layer manufacturing (3D printing) in kunststoffen en metalen. Solmates realiseert een productieoplossing voor beweging op een chip.

De finale
Tijdens de finale zullen de genomineerde bedrijven zich presenteren aan het publiek en een deskundige jury. De jury bestaat dit jaar uit Eric Heersink (I-Real BV), Job Elders (Thermo Fisher Scientific Enschede) en Carry Abbenhues (geputeerde Economie, Toerisme en Arbeidsmarkt van de Provincie Overijssel). Naast de hoofdprijs van 5000 euro, is er dit jaar ook een publieksprijs, waarbij het publiek bepaalt welk bedrijf met nog eens 1000 euro naar huis gaat.

De finale op 2 december a.s. vindt plaats in Theater Prismare in Enschede en is open voor publiek. Op www.youngtechnologyaward.nl vindt u meer informatie over het programma en kunt u zich aanmelden.

Young Technology Award
De Young Technology Award is een terugkerende verkiezing georganiseerd door Kennispark Twente, PPM Oost, Deloitte en ABN Amro. In 2007 organiseerden zij samen de regionale Rising Star verkiezing die werd gewonnen door Ton Marsman (Webprint). In 2008 is de verkiezing omgedoopt tot Young Technology Award en won Alain le Loux, toen verbonden aan Virobuster In 2009 ging de prijs naar Erik Staijen van Blue4Green.