Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag bereidt zich voor op de winterperiode

Gepubliceerd: 09 november 2010 Laatste wijziging: 09 november 2010

Zaterdag 6 november was de warmste novembernacht sinds 1901. Toch rijden er sinds zondagochtend strooiwagens door de stad. In voorbereiding op de winter rijden de strooiwagens als proef de route die ze normaal rijden bij (kans op) gladheid. Op 29 november zal de winterdienst ingaan en staan er 24 uur per dag mensen paraat om te strooien bij gladheid.
Strooiwagens rijden op proef voor de komende winter

Voor het strooien van de gehele stad is 4 uur nodig. Op de hoofdwegen wordt gestrooid door de grote strooiwagens van de Haagse Milieu Services (HMS). De kleinere strooiwagens van het Veeg-en Straatbedrijf van de gemeente maken de fietspaden sneeuw- en ijsvrij. Veegteams met zoutstrooiers houden bruggen en andere moeilijk bereikbare plekken vrij van ijs en sneeuw.

Maatregelen

Strooiwagens van Haagse Milieu Services

Volgens het KNMI komt een extreem strenge winter zoals die van vorig jaar maar eens in de 15 jaar voor. Toch zijn er belangrijke lessen uit getrokken. Er zijn een aantal aanvullende maatregelen genomen om de gladheidsbestrijding in de stad te verbeteren. Zo breidt de HMS het aantal shovels uit van 10 naar 20, is het draaiboek gladheidsbestrijding aangepast, wordt er een actiecentrum ingericht bij extreem weer en zijn er met de HTM en de NS afspraken gemaakt over het sneeuw- en ijsvrij houden van OV routes. Aan de hand van de weersinformatie, signalen van de politie en eigen waarneming wordt bepaald of er echt gestrooid moet worden. Dat kan zowel `s avonds als `s ochtends net voor de spits.

Zelf strooien

Wethouder Sander Dekker (Stadsbeheer) roept Hagenaars en ondernemers op om zelf ook in actie te komen bij gladheid. Iedereen kan gratis zout ophalen bij de 3 Haagse afvalbrengstations, de stadsdeelkantoren (behalve Centrum) en de stadsboerderijen.

Meer informatie

Alle strooiroutes en meer informatie over het bestrijden van de gladheid in Den Haag is te vinden op www.denhaag.nl/gladheid.

Was deze informatie nuttig voor u? * Tip de redactie

(_) Ja (_) Nee

Textarea label
____________________
____________________
____________________
____________________
____________________

(Verstuur) Verstuur