Nederlandsch Octrooibureau


Paul Clarkson partner Nederlandsch Octrooibureau

Paul Clarkson is sinds 1 november 2010 als partner verbonden aan Nederlandsch Octrooibureau. Met zijn aanstelling voegt Nederlandsch Octrooibureau een extra dimensie toe aan haar internationale IE-praktijk.

Paul is hiervoor werkzaam geweest bij Howrey LLP waar hij de partner en medeoprichter was van het Europese team. In deze functie was hij gedurende tien jaar verantwoordelijk voor de opbouw en verdere ontwikkeling van de octrooipraktijk in Londen en Amsterdam. Gedurende deze periode is Paul uitgebreid betrokken geweest bij de activiteiten van een groot IE-advocatenkantoor, waaronder octrooiprocedures, internationale procesvoering en mededingingszaken. Zijn ervaring met de Amerikaanse procedures zorgde voor een effectieve aansturing van de octrooiverleningsprocedure in de VS. Naast gerechtelijke vervolging en portfoliomanagement hield hij zich onder andere bezig met licentieonderhandelingen en strategisch IE-advies.

Paul Clarkson is Europees en Brits octrooigemachtigde met een brede technische achtergrond, waaronder werktuigbouwkunde, elektrotechniek, en materiaalkunde. Paul heeft ruime ervaring op het gebied van IE-aspecten van medische toepassingen en overige uitzonderingen op octrooieerbaarheid. Paul zal voor Nederlandsch Octrooibureau betrokken zijn bij alle aspecten van IE-dienstverlening, met speciale aandacht voor oppositieprocedures.

Paul studeerde af aan de Universiteit van Cambridge (MA Engineering, 1987), waarna hij zijn European Qualifying Examination behaalde (1995), en vervolgens het IE Certificaat aan de Queen Mary Universiteit in Londen (2002). Tussen 1987 en 2001 was hij als Examiner werkzaam bij het Europees Octrooibureau in Den Haag waar hij zich bezighield met uitvindingen op het gebied van de verpakkingsindustrie en medische apparatentechnologie. Paul spreekt vloeiend Engels, Nederlands, Spaans, Frans en Duits.

Paul Clarkson