Ingezonden persbericht

Amerikaanse rockband Stone Sour in november naar 013

Eerder dit jaar beloofde Stone Sour nog voor het eind van 2010 terug te komen naar Europa. Ze houden woord, want op 9 november staat de Amerikaanse rockband rond zanger Corey Taylor op de planken van 013 in Tilburg ter ondersteuning van het nieuwe album 'Audio Secrecy'. Metal supergroep Hellyeah komt mee als special guest.

Voorman Corey Taylor is bij een groot publiek voornamelijk bekend als zanger van Slipknot. Toch zit hij al ver voor zijn rol als frontman van die gemaskerde metalbeukers in Stone Sour. Sterker nog, hij is in 1992 zelfs medeoprichter van de alternatieve rockgroep uit de Amerikaanse staat Iowa. Veel succes wordt er aanvankelijk niet geboekt en na enkele demo's verdwijnt Stone Sour in de ijskast. Taylor voegt zich in 1997 bij Slipknot, waarmee het grote succes niet lang op zich laat wachten.

In 2002 wordt Stone Sour weer op de rails gezet en ditmaal met meer succes. De pakkende alternatieve metalsongs klinken geknipt voor de radio, maar bevatten meer dan genoeg beukmomenten zodat ze ook de bonafide liefhebber van het steviger werk aan blijven spreken. Het nieuwe - derde - album 'Audio Secrecy' is net verschenen en de eerste recensies spreken van een 'volwassener en donker geluid' (9/10, Rock Sound) en een groep die 'klaar is voor de stadions' (8/10, Metal Hammer).

Stone Sour neemt als speciale gast de Amerikaanse supergroep Hellyeah mee. Deze metalband bestaat uit o.a.
(ex-)leden van Mudvayne, Pantera, Damageplan en Nothingface. Niet de minste namen inderdaad. Samen staan deze heren garant voor een uitstekende partij groovende heavy metal, zoals te is horen op het nieuwe album 'Stampede'.

Stone Sour + special guest: Hellyeah
Dinsdag 9 november 2010 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30
Tickets ¤ 25 (excl. servicce- en transactiekosten) Dommelsch Zaal |VVK vanaf 24 september

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /