Gemeente Barneveld


Wegwerkzaamheden Tolnegenweg in Stroe

Op dinsdag 9 november 2010 start de gemeente Barneveld met de wegwerkzaamheden aan de Tolnegenweg nabij Stroe. De Tolnegenweg is een belangrijke verbindingsweg en wordt door veel mensen - automobilisten en fietsers - gebruikt. Daarom is het misschien goed, dat u het onderstaande leest. De omwonenden van de Tolnegenweg zijn in de afgelopen periode door de gemeente Barneveld geïnformeerd.

Waarom wordt de Tolnegenweg aangepakt?

1. Slecht asfalt
Het asfalt op de Tolnegenweg is op verschillende plaatsen erg slecht. Hier en daar vallen zelfs gaten in het asfalt. Deze worden met zogenoemd koudasfalt (noodreparaties) zo goed als mogelijk gedicht, zodat de veiligheid is gewaarborgd. Maar dit moet wel definitief worden vervangen. Het asfalt van de Tolnegenweg tussen de Apeldoornsestraat en Denkavit en tussen de Harderwijkerkarweg en de Wolweg wordt aangepakt. Deze gedeelten van de weg worden daarom in beide richtingen afgesloten.


2. Fietsstroken en 60-km zone
Naast het onderhoud aan het asfalt worden ook fietsstroken gecreëerd om de weg voor fietsers veiliger te maken. In de nabije toekomst wordt de Tolnegenweg een 60-km zone. De gemeente Barneveld besluit op een later moment of twee verkeersplateaus ter hoogte van V.V. Stroe en de bebouwde komgrens worden gerealiseerd.


3. Verharden bermen
Omdat de Tolnegenweg opnieuw wordt geasfalteerd, worden gelijktijdig de bermen opgeknapt of wordt bermverharding aangebracht. Dit zorgt voor een behoud van de bermen en een veiliger verkeerssituatie.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?
Vanaf dinsdag 9 november 2010 start de aannemer met de uitvoering van de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk 3 december 2010 afgerond. Dit is wel afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Hieronder zetten wij deze fasen op een rij:

A. Fase 1 (vanaf 9 november t/m 19 november 2010) In deze periode wordt de Tolnegenweg tussen de Apeldoornsestraat en Denkavit afgesloten voor doorgaand verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Apeldoornsestraat en de Wolweg. In overleg met de aannemer wordt een omleidingsplan voor fietsers gerealiseerd (via de Harderwijkerkarweg). Aanwonenden kunnen hun percelen bereiken, met uitzondering van de momenten, dat er wordt geasfalteerd.

B. Fase 2 (vanaf 22 november tot en met 3 december 2010) In deze periode wordt de Tolnegenweg tussen de Harderwijkerkarweg en Wolweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Apeldoornsestraat en Wolweg. In overleg met de aannemer wordt een omleidingsplan voor fietsers gerealiseerd (via de Welgelegenweg, de Gruttoweg en de Stroeërschoolweg). Aanwonenden kunnen hun percelen bereiken, met uitzondering van de momenten, dat er wordt geasfalteerd.

Wie voert de werkzaamheden uit?
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Bruil Infra B.V. uit Ede.

Waar kunt u terecht voor meer informatie?
De gemeente Barneveld en de aannemer doen hun uiterste best om de overlast tot het minimum te beperken en vragen om uw begrip. Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met de heer B. (Bernard) Bennink van de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Barneveld, T 14 0342 (netnummer niet nodig) of via b.bennink@barneveld.nl.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl