Ingezonden persbericht


oudemuziek
persbericht

26 oktober 2010
Les Ombres Errantes
Ausonia speelt met licht en schaduw
Het seizoen oudemuziek ontvangt tussen 9 en 14 november het Franse ensemble Ausonia. Het trio speelt verfijnde muziek van de meest experimentele Franse barokcomponisten Couperin en Francoeur. De toernee voert langs zes karaktervolle locaties in Nederland.

Introductie
Ausonia laat zich van haar sterke kant zien. Het altijd nieuwsgierige ensemble brengt een programma voor de fijnbesnaarde ziel. Klavecinist Frédérick Haas, violiste Mira Glodeanu en bassist James Munro vormen speciaal voor deze tournee van het seizoen oudemuziek een trio.

Frédérick Haas ontdekte de poëtische zeggingskracht van de composities van François Francoeur, die behalve theatermuziek ook twee bundels met vioolsonates componeerde. Daarin vond de barokcomponist een evenwicht tussen Italiaanse vorm en Franse stijl, geïnspireerd door de experimentele kleuren van zijn tijdgenoot François Couperin.

Couperin zocht in de achttiende eeuw naar een nieuw elan in muzikale expressie: nieuwe texturen, nieuwe sensitiviteit en intense emotionaliteit. Zijn uiterst karakteristieke pièces de clavecin vormen een spiegelbeeld van de puur violistische stijl van Francoeur. Ausonia belicht dit wondermooie contrast als ware het een spel van licht en schaduw.

Ensemble Ausonia

Frédérick Haas
klavecimbel en artistieke leiding

Mira Glodeanu
viool

James Munro
violone

Concerten en kaartverkoop
di 9 nov, 20.30 uur Zwolle, Lutherse Kerk
wo 10 nov, 20.15 uur Delft, St. Hippolytuskapel
do 11 nov, 20.15 uur Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen vr 12 nov, 20.15 uur Venlo, St. Joriskerk
za 13 nov, 14.00 uur Amsterdam, Noorderkerk
zo 14 nov, 16.00 uur Haarlem, Waalse Kerk

Kaartverkoop via www.oudemuziek.nl.


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht