Royal Haskoning


03-11-2010
Royal Haskoning organiseert discussie over duurzame Vierdaagsefeesten tijdens dare2share Duurzaamheidscampagne
Hoe organiseer je duurzame Vierdaagsefeesten? Dat is een van de thema's van een openbare discussiebijeenkomst van ingenieurs- en adviesbureau Royal Haskoning op 9 november in Nijmegen met de Duitse chemicus en grondlegger van het Cradle to Cradle®-concept Michael Braungart. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Royal Haskoning hoog op de agenda. Daarom sluit het bureau met een uitgebreid programma van 8 t/m 11 november aan bij de Dag van de Duurzaamheid van Urgenda. Deze organisatie wil Nederland op 11 november laten bruisen van de duurzame activiteiten.

Royal Haskoning speelt daar onder meer op in door op 9 november als onderdeel van haar dare2share duurzaamheidcampagne een openbare discussiebijeenkomst te organiseren met de grondlegger van het Cradle-to-Cradle®-concept Michael Braungart.

Het bureau werkt inmiddels twee jaar samen met de chemicus die met ontwerper William McDonough een visie heeft ontwikkeld om op een nieuwe manier naar duurzaamheid te kijken. De kern ligt in het concept; `Bouwstoffen blijven bouwstoffen'. Alle gebruikte materialen moeten we zo ontwerpen dat we ze na hun leven in het ene product nuttig kunnen inzetten in een ander product. Deze manier van eco-effectief, in plaats van alleen efficiënt produceren, is niet alleen goed en noodzakelijk voor het milieu, maar tevens winstgevend.

Door met een Cradle to Cradle® bril naar de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, de zomerfeesten en andere grootschalige evenementen te kijken, kan er volgens Royal Haskoning veel duurzaamheidwinst worden geboekt. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen op het gebied van mobiliteit, afvalmanagement, energie-, water-, en bodembeheer.

Het past bovendien goed bij de ambitie van de gemeente Nijmegen om actief invulling te geven aan het beleid op het gebied van duurzaamheid. Het is dan ook niet vreemd dat de organisatie van de Vierdaagsefeesten nadenkt over manieren om het evenement op een duurzamere manier te organiseren. Het Cradle to Cradle®-concept kan daarbij een waardevolle aanvulling zijn.

Belangstellenden zijn meer dan welkom om met Braungart en medewerkers van Royal Haskoning te discussiëren over de mogelijkheden die het Cradle to Cradle®-concept biedt om grootschalige evenementen op een duurzamere manier te organiseren. De bijeenkomst vindt op 9 november plaats van 14.00 tot 16.00 in het Royal Haskoning-gebouw aan de Barbarossastraat 35 in Nijmegen. Aanmelden kan via het volgende emailadres: dare2share@royalhaskoning.com.