Maxeda

8-11-2010

Verkoop V&D/La Place aan Sun European Partners

Sun European Partners, LLP ("Sun European Partners"), de Europese adviseur van Sun Capital Partners, Inc., maakt bekend dat de transactie inzake de verkoop van V&D B.V. ("V&D") en La Place B.V. ("La Place") door Maxeda Retail Group B.V. ('Maxeda') is afgerond.

V&D is opgericht in 1887 en met circa 62 vestigingen de grootste warenhuisketen in Nederland. De onderneming heeft een sterke merknaam in Nederland met meer dan 1,7 miljoen bezoekers per week. La Place heeft een leidende positie als aanbieder van een gezond en biologisch assortiment. La Place heeft diverse formules waaronder restaurants, cafés, sandwichshops en chocolatiers en biedt deze formules zowel op stand alone basis als in de V&D warenhuizen aan.

Na het uitvoerig bestuderen van alle strategische opties - en de belangen van alle betrokken partijen in ogenschouw nemend - is het management van Maxeda, V&D en La Place ervan overtuigd dat Sun European Partners de beste mogelijkheden biedt voor het voortzetten van de succesvolle groeistrategie van V&D en La Place. De ondernemingsraden hebben positief gereageerd op de nieuwe eigenaar en de gesprekken met de betrokken vakbonden waren zeer constructief.

Mark McKeon, CEO V&D/La Place: "Ik ben heel trots op V&D en La Place en al onze medewerkers. We hebben van V&D de afgelopen jaren een sterk bedrijf gemaakt en kijken uit naar de samenwerking met Sun European Partners. We zijn in de volste overtuiging dat we de succesvolle strategie kunnen voortzetten en marktleiderschap blijven nastreven met onze nieuwe partner. La Place zal haar sterke positie verder kunnen uitbreiden. Ik zie voor V&D en La Place een veelbelovende toekomst tegemoet, met Sun European Partners als partner bij het realiseren van onze ambitieuze groeiplannen."

Benjamin Buerstedde, Vice President Sun European Partners, reageert: "Dit is een zeer belangrijke acquisitie voor Sun European Partners. Zowel V&D als La Place zijn bekende namen in Nederland, met uitstekende merkproducten. V&D en La Place vertegenwoordigen, in combinatie met onze ervaring in de retail- en foodsector, een belangrijke kans voor duurzame groei. We kijken er naar uit om dit met Mark en zijn gehele team te bereiken."

Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter Maxeda: "Met V&D en La Place laten we wederom succesvolle winkelketens uitvliegen. De fundamentele vernieuwing die V&D heeft doorgemaakt en onze continue ondersteuning van het innoverend vermogen van La Place, maakt dat deze winkelketens klaar zijn voor de volgende stap. Wij zijn ervan overtuigd dat Sun European Partners de juiste partner is om de succesvolle groeistrategie van V&D en La Place tot volle wasdom te laten komen."