Dura Vermeer Infra

Hoofddorp - 09 november 2010

CO2-bewust Certificaat niveau 5 voor Dura Vermeer Divisie Infra

Dura Vermeer Divisie Infra is door ProRail op het hoogste niveau (niveau 5) van de ProRail CO2-prestatieladder gecertificeerd.

Concreet betekent het behalen van niveau 5 een (fictieve) korting van 10 procent op de inschrijfprijs voor ProRail werkzaamheden. Na het behalen van niveau 4 in mei 2010, heeft divisie Infra hard gewerkt aan het bereiken van een hoger niveau. Dit heeft positief geresulteerd in een uitreiking van de "CO2-bewust Certificaat niveau 5" aan Dura Vermeer Divisie Infra en de haar werkmaatschappijen.

CO2 Prestatieladder
De CO2-prestatieladder is onderdeel van het CO2-reductieprogramma en ontwikkeld door ProRail.
Er zijn zes niveaus te behalen, opklimmend van 0 naar 5. Per niveau krijgt een bedrijf aan de hand van een vaste set eisen een plaats op de prestatieladder. Deze eisen komen voort uit de volgende vier invalshoeken:

o Inzicht (in de eigen carbon footprint)
o CO2-reductie (de vastgestelde ambitie)
o Transparantie (de wijze waarop een bedrijf daarover intern en extern communiceert)
o Deelname aan initiatieven (de mate waarin een bedrijf met collega-bedrijven samenwerkt op het gebied van CO2-reductie).

Dura Vermeer en CO2-Prestatieladder
Op dit moment zijn Dura Vermeer Groep en Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed zich aan het voorbereiden voor certificering op niveau 3 van de CO2-prestatieladder. Dura Vermeer Divisie Infra is inmiddels gecertificeerd op niveau 5. Door deelname aan dit initiatief van ProRail wil Dura Vermeer bijdragen aan een verlaging van de CO2 uitstoot.