Helft van de Nederlanders heeft last van ochtendhumeur

09/11/2010 07:10

Hero

Breda, 9 november 2010 - Ochtendhumeur: de helft van de Nederlanders heeft er last van, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Toch geven we dat lang niet altijd zelf toe. Daarom komt Hero FruitOntbijt nu met een test, waarin stand-up comedian Howard Komproe op een grappige manier het ochtendhumeur van je vrienden checkt. En dat wordt persoonlijk.

Uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate onder ruim 1000 ondervraagden blijkt dat 48% van de Nederlanders wel eens met het verkeerde been uit bed stapt. Vraag je het de partners, dan loopt het op tot 54%. Ook wijst het onderzoek uit dat vooral jong volwassenen tot 35 vaker dagelijks een ochtendhumeur hebben dan ouderen vanaf 50 jaar.

Naar aanleiding van deze uitkomsten introduceert Hero FruitOntbijt deze week een Ochtendhumeurtest, waarmee je jouw vrienden op Hyves door stand-up comedian Howard Komproe kunt laten testen op de aanwezigheid van een ochtendhumeur. En dat wordt persoonlijk, want hun Hyves gedrag zegt veel over hun leven.

Ga naar: hyves.nl/actie/wakkerenvrolijk en laat Howard jouw vrienden testen.

Opvallend is dat de meeste Nederlanders die wel eens een ochtendhumeur hebben, geen specifieke dag van de week noemen waarop dit voorkomt. Van de mensen die wel op een specifieke dag last heeft van een ochtendhumeur wordt de maandag het meest noemt (2 op de 10 Nederlanders). Een derde van de werkende Nederlanders geeft aan collega's te hebben die 's ochtends niet aanspreekbaar zijn. Chagrijnig zijn, mopperen, nors kijken en niet aanspreekbaar zijn enkele symptomen waaraan je volgens de Nederlander een ochtendhumeur kunt herkennen.

Maar hoe ga je met een ochtendhumeur om? "Lang blijven liggen en dan je ontbijt overslaan is geen oplossing", aldus Jochem de Boer, Marketing Manager van Hero. "Een goed ontbijt staat garant voor de juiste voedingsstoffen en een goede verdeling van energie over de dag. Heb je niet genoeg brandstof, dan heeft je humeur daar vaak onder te lijden. Maar voor wie snel en vrolijk wakker wil worden introduceert Hero FruitOntbijt Kickstart. Een ontbijtdrank die je 's ochtends een energieboost geeft en je meteen op scherp zet."

De Ochtendhumeurtest wordt dan ook gekoppeld aan de introductie van de nieuwe smaak Hero FruitOntbijt Kickstart, waarvan je meteen wakker wordt omdat er o.a. natuurlijke cafeine uit de guarana-bes in zit.


- einde persbericht -





http://www.hyves.nl/actie/wakkerenvrolijk