Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DEELNEMERS TWEEDE RONDE CONCOURS OM DE WIM SONNEVELDPRIJS BEKEND GEMAAKT

Maandag 8 november is de selectie bekend geworden voor de tweede ronde van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Vorige week speelden bijna 50 acts 10 minuten voor publiek in Theater Bellevue in Amsterdam, in de hoop een plaats te veroveren in de tweede ronde. Het Concours is onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival en geldt als belangrijke stap richting een carrière op het cabaret- en kleinkunstpodium.

Een selectiecommissie bestaande uit cabaretière Anne van Rijn (Dames voor na Vieren), Simone de Waard (o.a. jurylid Eerste Prijs), Ton Offerman (regisseur), Meine Boonstra (regisseur en docent), Eveline Mol (programmeur) en Evert de Vries (artistiek directeur) heeft 15 deelnemers aangewezen die spelen in de tweede ronde. Geselecteerde kandidaten mogen in de volgende ronde 20 minuten spelen voor publiek en selectiecommissie. De tweede ronde vindt plaats van 9 t/m 11 december 2010, wederom in Theater Bellevue te Amsterdam.

De geselecteerde deelnemers zijn (op alfabetische volgorde):


* Barbara Blommestein

* Bas Bonthuis

* Claar van der Does

* Gijs Geurtsen

* Erris van Ginkel

* David Groeneveld

* Hermitage

* Kabaret in Quartet

* Louise Korthals

* Susanne Mateysen

* Merel Noomen

* Luc Onderbeke en Jack Wijekamp

* Poolvogel

* Reza Rahimyan

* Roger et Simone

De kandidaten die met succes door drie voorrondes komen gaan op tournee door het hele land. Daarbij worden zij begeleid door professionele coaches, regisseurs en musici. Door deze focus op professionele ontwikkeling en intensieve coaching onderscheidt het Concours om de Wim Sonneveldprijs zich van andere cabaretfestivals en -concoursen.

Dat het Amsterdams Kleinkunst Festival wat oplevert is te zien aan eerdere finalisten zoals Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Ernst van der Pasch, Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Klaas van der Eerden, Droog Brood, Dames voor na Vieren, Wouter Deprez, Geen Familie, Pieter Derks, Jeroen Bouwhuis, Thijs Maas, Roemer van der Steeg, Yora Rienstra en meest recent Jan van Maanen.

De tweede ronde vind plaats van donderdag 9 t/m zaterdag 11 december (aanvang: 20.30 uur), in Theater Bellevue (Leidsekade 90, Amsterdam). Kaarten kosten 10,00 (reductie 8,50) en kunnen besteld worden via www.theaterbellevue.nl of 020 530 5301 (kassa theater).


---


Noot voor redacties

Informatie voor de pers (