Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Junior Duurzaamheidsprijs voor Hotel en Conferentieoord Zonheuvel

Robbert Waltmann naast Pim Stolker en Ralph Claaren (rechts)

Wethouder Robbert Waltmann reikte op vrijdag 5 november de Junior duurzaamheidsprijs uit aan Hotel en Conferentieoord Zonheuvel in Doorn.

Leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn bezochten voor hun maatschappelijke stage verschillende organisaties en bedrijven. Deze stage wordt georganiseerd door het WNF, stichting Welnuh en gemeente. Van 1 tot en met 5 november liepen meer dan 170 leerlingen van het Revius Lyceum stage bij verschillende organisaties en verenigingen. Dit was een van de stages.

In een interview beoordeelden de leerlingen hoe duurzaam de onderneming met het personeel omgaat, en of er bijvoorbeeld 'groen' wordt geïnvesteerd. De beoordeling vond plaats aan de hand van de 3P's (People, Planet en Profit).

In het Cultuurhuis in Doorn maakten de leerlingen op vrijdag 5 november de uitslag bekend. Zij kozen Zonheuvel als winnaar omdat het bedrijf goed zichtbaar maakt aan de klanten dat ze duurzaam bezig zijn en omdat ze vonden dat het bedrijf een voorbeeld is voor andere bedrijven. Woningcorporatie Heuvelrug Wonen eindigde als tweede en Press Art, als derde. De aanmoedigingsprijs ging naar het Senioren Pluspunt in Driebergen.
In een reactie gaf Ralph Claaren, directeur van Hotel en Conferentieoord Zonheuvel, aan trots te zijn op de prijs. Hierbij gaf hij ook aan dat de vierde P zeker niet mag ontbreken: Passie.

,,Wij zijn op weg om met passie mensen te bereiken en met hen een dialoog aan te gaan waardoor we stappen kunnen zetten. Want met elkaar kunnen we, ieder op zijn eigen manier, ervoor zorgen dat de wereld mooi blijft."