Gemeente Maasgouw


Uitreiking Koninklijke onderscheiding

Wim Cox

Op 6 november 2010 is de heer W.J.H. (Wim) Cox (48) uit Heel, gemeente Maasgouw, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Cox ontving de onderscheiding tijdens de jubileumreceptie van korfbalvereniging Ready 60 te Roermond uit handen van de burgemeester de heer S.H.M. Strous. De heer Cox heeft zich in de loop der jaren ontpopt als een verenigingsman in hart en nieren en staat al sinds 1973 klaar om ondersteuning te bieden bij activiteiten welke door de vereniging worden georganiseerd.

Zo is de heer Cox de kartrekker geweest van de toernooicommissie, waarbij hij het initiatief heeft genomen tot het organiseren van toernooien waar korfbalverenigingen uit de gehele provincie zich voor in konden schrijven. Daarnaast heeft de heer Cox als wedstrijdsecretaris de administratie bijgehouden, heeft hij verantwoordelijkheid gedragen voor de sponsoring, en was hij actief als voorzitter van het jeugdbestuur en lid van de sectie zaalsporten en de Sportraad Roermond.

Nog steeds is de heer Cox actief als wedstrijdsecretaris, trainer van de recreanten en betrokken bij het beheer van de kantine. De heer Cox is betrokken geweest bij de bouw van de eerste kantine. Later was de heer Cox de drijvende kracht achter de bouw van de tweede kantine. De vereniging heeft veel aan de heer Cox te danken bij de realisatie van de plannen.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00