Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infor ERP LN helpt Stork Power Services zijn IT-oplossingen te integreren

Barneveld, 9 november 2010 --- Infor, de toonaangevende leverancier van business software, kondigt vandaag aan dat Stork Power Services, een leverancier van oplossingen voor de opwekking van elektrische energie en onderdeel van Stork Technical Services, de implementatie van Infor ERP LN heeft afgerond voor drie van hun zes werkmaatschappijen. De oplossing helpt processen te verbeteren, bestaande kennis op een hoger niveau te consolideren, sneller te reageren op eisen van klanten en het concurrentievermogen te vergroten.

Overzicht

· Terwijl de wereldwijde vraag naar energie blijft groeien, doen zich voor Stork Power Services nieuwe zakelijke mogelijkheden voor die vragen om snelle beslissingen en tijdige orderverwerking. Ondanks dat een aantal werkmaatschappijen in 2004 werd samengevoegd, bleef de enterprise resource planning voor alle zes eenheden afzonderlijk draaien. Deze ingewikkelde uitwisseling van gegevens resulteerde in een dubbele invoer. Stork Power Services besloot daarom te migreren naar Infor ERP LN.
* Stork koos Infor ERP LN na een selectietraject. Deze analyse toonde aan dat Infor een geschikte oplossing bood voor de behoeften van Stork dankzij de verschillende modules die geschikt zijn voor de toepassingen van Stork. Bovendien is de Infor-oplossing geschikt voor een servicebusiness als die van Stork. Ze maken onder andere gebruik van de Infor ERP LN modules voor Finance, Project Management, PDM, Service en Manufacturing.
· Tegen het einde van dit jaar, zullen ook Stork Turbo Blading in Sneek en in de Verenigde Staten, alsmede Stork Gears & Services in Rotterdam live gaan.
· Infor draagt zorg voor het beheer en onderhoud van de software. De hardware opereert vanuit Infor in Hilversum.
· Bovendien is het voor een service bedrijf zoals Stork Technical Services, belangrijk om een flexibele, snelle en kwalitatieve sterke oplossing te hebben.

Uniforme en snelle informatievergaring
René de Swart, Group Controller Stork Power Services, is blij met het ERP-pakket. "We kunnen nu hele trajecten automatiseren waar we het voorheen moesten doen met een grote verzameling Excel-bestanden, losse softwarepakketten die niet met elkaar praatten en geïsoleerde kennis in de hoofden van mensen", aldus De Swart. Een ander pluspunt is de betere controle over de voorraad. De Swart: "Nu alles in één systeem is vervat, verwachten we dat we de voorraad kunnen halveren. Daarnaast is de projectcontrole nu beter en dubbele invoer hebben we voor een belangrijk deel teruggebracht."

Nieuwe kansen: groene energie
Dankzij de nieuwe standaard en de uniforme en de geïntegreerde manier van werken ziet Stork zijn kansen vergroten bij overnames en is informatie sneller beschikbaar voor alle relevante spelers. Dit levert een grotere slagvaardigheid op en meer kansen om te groeien. Bijvoorbeeld in Duitsland. Het buurland dat met 82 miljoen inwoners veel groter is dan Nederland en waar het opwekken van groene energie een thema is, is voor Stork uitermate interessant. De Swart: "Met een Nederlands bedrijf dat tandwielkastenkennis heeft en een Duits bedrijf dat kennis heeft van generatoren, zouden we partner kunnen worden op het gebied van groene energie. Het geïntegreerde ERP-systeem van Infor kan daarbij zeker helpen."

"Een van de belangrijkste voordelen van Infor ERP LN is het hoge niveau van integratie, waardoor een einde wordt gemaakt aan het beheer van infomatie op verschillende plekken en gescheiden procesautomatisering ", zegt Theo Koster, Regional VP Infor Benelux. "Het schaalbare, multi-language, multi-site open systemen platform geeft Stork een solide basis om de productiviteit te automatiseren, de kwaliteit te verbeteren, en wereldwijd te kunnen concurreren."

Extra informatie

· Infor ERP LN - http://www.infor.com/product_summary/erp/ln/.
· Whitepaper: Managing change effectively with ERP: The impact on 5 key business functions -http://www.infor.com/company/registration/?requestedContent=%2Fcontent%2Fwhitepapers%2Fmanaging-change-erp.pdf%2F

Infor biedt ruim 70.000 klanten een betere, meer op samenwerking gerichte relatie met hun leverancier van business software. De software van Infor kan eenvoudig worden verkregen, is makkelijk te implementeren en het beheer is ongecompliceerd. Het is gemaakt voor evolutie, niet voor revolutie. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/

Over Stork
Stork Power Services biedt complete oplossingen voor apparatuur die is bestemd voor de opwekking van elektrische energie. Zij leveren producten en diensten aan krachtcentrales, industriele en maritieme markten en de waste-to-energy-industrie. Stork heeft circa 12.700 personen in dienst, waarvan 10.000 in Nederland en ongeveer 50 werkmaatschappijen. Kijk voor meer informatie op: www.stork.nl.

Dit persbericht is ook te vinden op: http://www.l-dj.nl/nieuws/nieuwsbericht/95