Persbericht

NetApp maakt IT flexibeler, efficiënter en toekomstbestendig

~ Nieuwe portfolio legt de basis voor een gedeelde IT-infrastructuur en versnelt de implementatie van zowel privé als openbare clouds ~

Schiphol-Rijk, 9 november 2010 - Steeds meer klanten heroverwegen hun bestaande IT-infrastructuur en onderzoeken alternatieven om de snelle groei van het bedrijfsleven te kunnen bijhouden. Het is dringend nodig om van een silo-infrastructuur over te schakelen naar een gedeelde IT-infrastructuur die efficiënt en flexibel genoeg is om aan de snel veranderende bedrijfseisen te voldoen. Om klanten hierbij te helpen, heeft NetApp (NASDAQ: NTAP) vandaag nieuwe platformfuncties, producten en technologieën geïntroduceerd waarmee klanten naar een flexibele en efficiënte gedeelde IT-infrastructuur (de basis voor cloud computing) kunnen overstappen. Hierdoor vormt IT geen knelpunt meer, maar wordt het bedrijf juist vooruit geholpen.

"Er is een belangrijke verandering aan de gang, waarbij CIO's proberen IT beter op de snelheid van het bedrijf af te stemmen en het IT-budget te beheersen", aldus Tom Georgens, president en CEO van NetApp. "Dit is een cruciale tijd, omdat de besluiten van IT-leiders niet alleen bepalend zijn voor hun concurrentiepositie van vandaag, maar ook van groot belang zijn voor het succes op de lange termijn. Winnaars op deze markt denken en kiezen op een andere manier, en een groeiend aantal klanten kiest voor NetApp bij de aanschaf van een storageplatform dat meer flexibiliteit en efficiency biedt. We helpen klanten over te stappen naar een gedeelde IT-infrastructuur waarmee ze klaar zijn voor de toekomst en IT kunnen gebruiken als een hulpmiddel om nieuwe groeikansen te benutten."

De nieuwe product- en technologieportfolio van NetApp biedt een optimaal storageplatform waarop klanten hun gedeelde IT-infrastructuur kunnen bouwen en waarmee IT flexibeler en efficiënter wordt.


* Uniforme architectuur- en systeemportfolio

* NetApp Data ONTAP® 8: Data ONTAP 8 bevat nieuwe onderdelen voor meer flexibiliteit, efficiency, schaalbaarheid en prestaties. Unified Connect, een primeur in de branche, tilt de uniforme architectuur naar een nieuw niveau doordat alle protocollen worden ondersteund via één kabel. Hierdoor worden de efficiency verhoogd, de prestaties verbeterd en het management vereenvoudigd. Met NetApp DataMotion for Volumes kunnen klanten grote hoeveelheden data verplaatsen zonder de normale bedrijfsactiviteiten te storen. Bovendien kan de nieuwe inline datacompressie alleen of in combinatie met deduplicatie worden gebruikt om de benodigde hoeveelheid storage drastisch te verkleinen en de storage efficiency te verhogen.
* NetApp FAS/V6200-serie: een nieuwe lijn met drie high-end storagesystemen (FAS/V6280, FAS/V6240 en FAS/V6210) breidt de uniforme architectuur van NetApp uit en zorgt voor een verdubbeling van de prestaties, een hogere beschikbaarheid op bedrijfsniveau en meer schaalbaarheid en flexibiliteit. Klanten kunnen aan de projectkritische bedrijfseisen voldoen en tegelijkertijd beter omgaan met de snelle groei en het hoge tempo van hun bedrijf.
* NetApp FAS/V3200-serie: deze lijn met drie nieuwe middelgrote storagesystemen (FAS/V3270, FAS/V3240 en FAS/V3210) biedt één van de meest rendabele platforms voor meer flexibiliteit en efficiency, betere prestaties en hogere beschikbaarheid ter ondersteuning van de huidige storage-eisen in het middensegment. Ook kan hiermee beter worden ingespeeld op toekomstige veranderingen.
* NetApp Solid State Drives (SSD's): naast de toonaangevende Flash Cache-technologie wordt met de introductie van SSD's de portfolio van NetApp uitgebreid met een product voor klanten die werken met projectkritische applicaties, waarbij snel moet worden gereageerd. De nieuwe SSD's bieden een hoog aantal input-/outputbewerkingen per seconde alsook de flexibiliteit om deze te gebruiken voor SAN of NAS, waarbij geen gateway of een ander storagesysteem nodig is.
* NetApp SAS Disk Shelf: de nieuwe derde generatie SAS-gebaseerde shelf van NetApp, de DS2246, helpt de prestatiedichtheid te verdubbelen, kan voor 50% efficiënter stroomverbruik per rack-eenheid zorgen en biedt zowel meer veerkracht als beschikbaarheid voor storagebehoeften.
* OnCommand-pakket met managementsoftware

* OnCommand, het nieuwe managementpakket van NetApp, zorgt voor meer controle en optimalisatie van Unified Storage, automatisering voor operationele efficiency, en optimale flexibiliteit. Het pakket wordt geleverd met een open API die in een breed scala aan managementproducten en hypervisors van derden kan worden geïntegreerd.
* FlexPod Dynamic Data Center

* In het kader van hun voortdurende samenwerking bieden Cisco, NetApp en VMware een vooraf bemeten, gevalideerd, gestandaardiseerd ontwerp voor datacenter-architectuur aan dat wordt geleverd via gezamenlijke resellers. Met FlexPod voor VMware® kunnen klanten hun overgang naar een gevirtualiseerde, gedeelde IT-infrastructuur versnellen met consistente en bewezen ontwerpen, waarbij de implementatie wordt vereenvoudigd en de risico's worden verkleind.

Naast de nieuwe productportfolio heeft NetApp een eenvoudigere prijsstructuur voor software geïntroduceerd, waarmee klanten en partners gemakkelijker zaken kunnen doen met NetApp. Als onderdeel van het basispakket biedt de nieuwe prijsstructuur meer software met toegevoegde waarde, zonder extra kosten. Dit biedt klanten die hun infrastructuur aanpassen meerwaarde en een hogere flexibiliteit.

Ondersteunende citaten


* Manish Goel, Executive Vice President van Product Operations bij NetApp

"De technologische strategieën en methoden van gisteren zijn niet afgestemd op de eisen van vandaag. De markt beweegt zich naar een flexibelere en efficiëntere gedeelde IT-infrastructuur, die optimaal geschikt is voor virtualisatie en cloudcomputing. Klanten willen niet weten óf ze naar dit systeem moeten overschakelen, maar willen weten wanneer en hoe. Het antwoord luidt: nú, en met NetApp. We hebben deze trend vroeg herkend en zijn als geen ander bedrijf toegerust om klanten te helpen bij de overstap naar een gedeelde IT-infrastructuur, waarbij ze nu besluiten kunnen nemen die gevolgen hebben voor het succes van hun onderneming op de lange termijn."


* Huib Klaassens, Country Manager Avnet TS Nederland

"Snelheid, efficiency en flexibiliteit van het datacenter blijven de hoofdthema's van alle gesprekken die we met bedrijven in het hele land voeren. In deze strategie is het van cruciaal belang gebruik te maken van innovatieve technologieën. De aankondiging van vandaag getuigt van een nieuwe evolutie van de toonaangevende NetApp-technologie en biedt ongekende voordelen voor onze klanten. We verheugen ons erop onze klanten de innovaties van NetApp te kunnen aanbieden, zodat zij hun marktaandeel kunnen vergroten, kosten kunnen beperken en zich aan de veranderende bedrijfsbehoeften kunnen aanpassen."

Beschikbaarheid en prijs
De producten en technologieën van NetApp kunnen vandaag worden besteld via NetApp of via het wereldwijde netwerk van NetApp met erkende leveranciers, distributeurs en systeemintegrators. Klantprijzen voor deze oplossingen kunnen worden opgevraagd bij NetApp of diens resellers. Kijk voor meer informatie op http://www.netapp.com/nl/how-to-buy/.

Virtueel event: "Zet de stap naar een gedeelde IT-infrastructuur" Neem samen met NetApp deel aan een virtueel event om te zien hoe u met de nieuwe onderdelen, producten en technologieën van het NetApp-platform uw IT kunt voorbereiden op de toekomst. Luister hoe Tom Georgens, Manish Goel en Brendon Howe van NetApp evenals Mark Peters, senior analist bij ESG en Robert Ross, SCO en senior vicepresident van Network and Technical Services bij DCI, discussiëren over de manier waarop een gedeelde IT-infrastructuur die op NetApp-systemen is gebaseerd kan bijdragen aan IT met ongekende efficiency en flexibiliteit. Meld u aan op www.netapp.com/us/forms/future-ready-reg.html.

Aanvullende resources

* Lees het NetApp-hoofdartikel "Is Your IT as Flexible as Your Business Needs It to Be?" op: http://www.netapp.com/nl/company/leadership/flexible-it/flexible-it.html
* Lees meer over de nieuwe criteria van NetApp voor het aanschaffen van storage in een gedeelde IT-infrastructuur: http://media.netapp.com/documents/rfp-exec-summary.pdf
* Luister naar de opmerkingen van Manish Goel over Flexible IT en waarom organisaties deze zouden moeten overwegen: http://www.youtube.com/watch?v=7_3wikT4ajQ
* Lees het blogartikel van Val Bercovici over de manier waarop de NetApp-benadering van een gedeelde IT-infrastructuur klanten kan helpen om hun bedrijf vooruit te helpen: http://blogs.netapp.com/exposed/
* Lees het blogartikel van Vaughn Stewart over de manier waarop virtualisatie klantinnovatie stimuleert in de Flexible IT-infrastructuur van vandaag: http://blogs.netapp.com/virtualstorageguy/
* Volg NetApp op Twitter via http://twitter.com/netapp_nl en op NetApp Cloud via www.twitter.com/NetAppCloud
* Bespreek dit nieuws in de NetApp-community op www.netapp.com/nl/communities