Ingezonden persbericht


Overname PiCompany door GITP definitief een feit


- GITP versterkt positie in HRD-markt met overname PiCompany -

Adviesbureau GITP neemt PiCompany over. Daarmee wordt het bureau een van de grootste en meest complete spelers in de Nederlandse HRD-markt met een volledig palet van 'High touch en High tech' oplossingen. Met de overname is GITP goed voor een omzet van ruim 40 miljoen per jaar.

'High touch en High tech'

GITP zette maandag 8 november het licht voor de overname op groen na een due diligence. De basis voor de succesvolle overname ligt in de sterke positie van beide merken in de markt, het wetenschappelijk fundament onder het aanbod en de synergie op HRD-oplossingen die GITP en PiCompany hun klanten bieden. Nu de arbeidsmarkt licht herstellende is, voorziet GITP een verder stijgende vraag naar online HR-oplossingen bij haar klanten. De 'High tech' HR-oplossingen van PiCompany, met een breed portfolio online tests, bieden een strategische aanvulling op de 'High touch' diensten en bestaande online oplossingen van GITP.

Krachtige combinatie

Beide organisaties worden gezien als marktleider op hun gebied binnen de Nederlandse markt. PiCompany blijft onder de paraplu van GITP opereren onder haar eigen merknaam.

GITP scoort daarbij al jaren goed in klanttevredenheidsonderzoeken van Incompany100. Dit jaar is GITP wederom nummer 1 in de sector Management en organisatie, nummer 3 in de sector Human resources, en scoort het bureau overall nummer 2 van de 170 in de Incompany 100 beoordeelde adviesbedrijven.

Groter internationaal netwerk

Als gevolg van de overname krijgt GITP internationaal een grotere voetafdruk. PiCompany heeft activiteiten via partners in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zuid-Afrika. Deze zijn aanvullend op het internationale partnernetwerk van GITP en de vestigingen van GITP in België en Frankrijk.

Over GITP

Individuen en organisaties beter laten functioneren in hun professionele en maatschappelijke omgeving: dat is de missie van GITP. Dit doen wij door inzicht te bieden in talenten en kwaliteiten, en door ontwikkeling mogelijk te maken. Het resultaat is dat mensen sterker, bevlogen en geïnspireerd zijn en organisaties renderend, relevant en effectief. De ambitie van GITP is de gezichtbepalende speler te zijn voor Inzicht en Ontwikkeling van organisaties en individuen en actief en herkenbaar inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en voorop lopen bij innovaties in bedrijfswetenschappen en -psychologie.

Over PiCompany

PiCompany ontwikkelde in 15 jaar tijd een reeks online assessment tools die gebruikt worden voor in- door- en uitstroom in grote en middelgrote organisaties. Diverse tests zijn beschikbaar in 30 talen. Het online platform NetAssessor ondersteunt grootschalig testgebruik via diverse media en mobiele toepassingen. Bijzonder is de ontwikkeling van een adaptieve en cultuurarme intelligentietest. Door ontwikkeling van een consultancy-aanpak worden de PiCompany tests geïmplementeerd in bestaande HR-processen van klanten. Zo draagt PiCompany zorg voor een blijvend resultaat. PiCompany is lid van de Association of Test Publishers.

De diensten van GITP:

> Assessment

> Organisatieontwikkeling

> Trainingen

> OR-advies en -trainingen

> Loopbaanbegeleiding en coaching

> Werving & selectie

> Interim management

> Diensten voor executives

> e-HRM

Noot voor de redactie,