Vereniging FME-CWM


FME-bijeenkomst over emissiewetgeving

Datum: 9 november 2010
Tijd: 13.00 uur
Locatie: St. Oedenrode

Op 9 november kunt u zich tijdens een FME-bijeenkomst uitgebreid laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Europese emissiewetgeving.

Aan wetgeving, die de emissies van uw installaties beperken, is de laatste tijd flink gesleuteld. U wilt weten waar u nu precies aan toe bent. En in hoeverre uw bedrijf hinder zal ondervinden van de mogelijk strengere emissiewetgeving. Daarnaast wilt u wellicht uw stem laten horen in een discussie over de meest milieuvriendelijke technieken.

FME wilt u graag ondersteuning bieden in het omgaan met de Europese emissiewetgeving én u alle mogelijkheden bieden om de technische implementatie van deze wetgeving zoveel mogelijk op uw wensen en technische mogelijkheden af te stemmen.

Wilt u, naast deelname aan de bijeenkomst, nog dichter bij het vuur zitten? Neemt u dan deel aan de klankbordgroep. Deze wordt door FME opgericht. Tijdens de bijeenkomst kunt u aangeven of u hierin geïnteresseerd bent.

Locatie

De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Ahrend in Sint Oedenrode. Een uitstekende locatie, want het op innovatieve wijze reduceren van emissies staat bij Ahrend hoog in het vaandel. Tijdens een rondleiding maakt u dan ook kennis met Ahrends innovatieve technieken.

Programma

13.00 uur: Hartelijk onthaal bij Ahrend

13.15 - 14.00 uur: Huidige en toekomstige Europese emissiewetgeving Het ministerie van Volkshuisvestiging, Ruimtelijke Ordening en Milieu legt u uit hoe de huidige wetgeving voor industriële installaties (Europese Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC)-richtlijn) uitgevoerd wordt en hoe deze in de toekomst zal veranderen (Industrial Emission Directive)
14.00 - 14.45 uur: Totstandkoming en beïnvloeding document milieuvriendelijke technieken
Agentschap NL informeert u over de totstandkoming van een BAT Reference Document (BREF). Hierin zijn de meest milieuvriendelijke technieken beschreven, die door een bedrijf toegepast kunnen worden. Ook wordt vermeld hoe u als bedrijf input kunt leveren voor deze BREF's

14.45 - 15.00 uur: Pauze

15.00 - 15.30 uur: IPPC in de praktijk
Presentatie van een praktisch voorbeeld van een IPPC-vergunning 15.30 - 16.00 uur: Wat kan FME voor u betekenen Presentatie van hetgeen FME voor u kan betekenen in het kader van deze nieuwe Europese emissiewetgeving
16.00 - 17.30 uur: Rondleiding bij Ahrend
17.30 - 18.00 uur: Afsluitende borrel

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met ing. Sandra de Bont - Korpershoek via T (079) 353 12 09 of E sandra.de.bont@fme.nl