Ingezonden persbericht


Taalverwerving cliënten opvangorganisaties

Conferentie

voor professionals, managers, fondsen en beleidsmakers

Amsterdam, 27 oktober 2010

Stichting HVOQuerido-ACM en Stichting IJsterk Actief Burgerschap & Participatie nodigen professionals, managers, fondsen, beleidsmakers en anderen geïnteresseerden uit deel te nemen aan de gratis werkconferentie 'Taalverwerving cliënten opvangorganisaties'.

Dinsdag 9 november, van 14.00-17.00 uur

Het Veem, Van Diemenstraat 410, 1013CR, Amsterdam.

Taalverwerving

In het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM) worden lessen Nederlands gegeven aan slachtoffers van mensenhandel. De slachtoffers zijn voornamelijk vrouwen, die tegen hun wil en onvoorbereid in Nederland terecht zijn gekomen. Ontheemd en doorgaans angstig hebben de vrouwen een lange weg te gaan om een nieuw, onafhankelijk, leven op te bouwen. Nederlands leren is daarbij van essentieel belang. Immers, taal is de basis voor het vinden van aansluiting met onze maatschappij en voor het hervinden van een sociaal netwerk. Taalverwerving vergroot het gevoel van veiligheid, waarbij ook het contact binnen de lesgroepen met andere vrouwen belangrijk is.

Onder druk

Onder het nieuwe regeerakkoord dreigt de inburgering te worden ingeperkt. Hierdoor komen ook de taallessen aan de slachtoffers van mensenhandel onder druk te staan. Dit, terwijl de behoefte en de motivatie onder voornoemde vrouwen zeer groot is. De ontwikkelde methodiek, de kwaliteit en bovenal het contact met een kwetsbare groep vrouwen dreigen verloren te gaan.

Aandacht en verdieping in werkconferentie

Het project met taallessen is tot stand gekomen in samenwerking tussen Stichting IJsterk Actief Burgerschap & Participatie en Stichting HVOQuerido-ACM. Twee jaar is er gepionierd met het aanbieden van de taallessen en is er geïnvesteerd in de ontwikkeling van de methodiek en de kwaliteit. Dat heeft zeer goede resultaten opgeleverd, die wij graag in de werkconferentie op 9 november a.s. onder uw aandacht willen brengen.

Ook voor anderen geschikt om toe te passen

Tijdens de conferentie wordt een presentatie gegeven van de werkwijze en de behaalde resultaten. Wij tonen dat de methodiek ook geschikt is voor allerlei soorten opvanginstellingen. Wij nodigen professionals, managers, fondsen en beleidsmakers uit om in werkgroepen dieper in te gaan op de presentatie, waarbij wij graag kennis nemen van uw ideeën om de methodiek te verbreden, te structureren en te financieren.

Aanmelden mogelijk tot en met vrijdaq 5 november

Kijk op www.ijsterk.nl (rubriek agenda & nieuws)

Bel of mail naar Lida de Rijk: 020-5210214 | L.de.rijk@ijsterk.nl

PROGRAMMA


14.00 - 14.15 uur p; : Inloop met koffie en thee.


14.15 - 15.15 uur p; : Presentatie project


15.15 - 15.30 uur : pauze


15.30 - 16.30 uur : Inleiding bedrijfsplan & kort in werkgroepen


16.30 - 17.00 uur : Resultaten werkgroepen
17.00 uur : Afsluiting met een drankje en een hapje

IJsterk
info@ijsterk.nl | www.ijsterk.nl | overige contact- en adresgegevens | disclaimer