Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 29 oktober 2010

Opknapbeurt voor Kanaal Almelo-De Haandrik
Inloopbijeenkomsten op 9 en 10 november

De provincie Overijssel verbetert de bevaarbaarheid van vaarroutes naar de economische centra in Overijssel. Daarom krijgt het kanaal Almelo-De Haandrik een flinke opknapbeurt. Hierdoor is het kanaal straks geschikt voor schepen met een laadvermogen van 700 ton. Om omwonenden en belangstellenden te informeren over de planning en de werkzaamheden, organiseert de provincie Overijssel twee inloopbijeenkomsten op 9 en 10 november aanstaande.

Inloopbijeenkomsten
Op de inloopbijeenkomsten zijn onder andere specialisten aanwezig van de provincie Overijssel, ingenieursbureau Royal Haskoning en Het Oversticht. Aan de hand van tekeningen, kaarten en foto's beantwoorden zij vragen van bezoekers. Voor deze inloopbijeenkomsten is er geen vast programma, belangstellenden zijn van harte welkom tussen 17.00 uur en 20.00 uur.

De inloopbijeenkomsten worden gehouden op:
· dinsdag 9 november van 17.00-20.00 uur in horecabedrijf Veenlust, Kanaalweg-West 78 in Bergentheim · woensdag 10 november van 17.00-20.00 uur in bistro & partycenter Zandwijk, Kanaalweg Zuid 1 in Vriezenveen

Opwaardering 700 ton
Door het aanpassen van kanaal Almelo-De Haandrik stimuleert de provincie het goederenvervoer over water. Dit is niet alleen belangrijk voor de economische ontwikkeling in dit gebied, maar ook goed voor het milieu en de bereikbaarheid in Overijssel. Elk 700 tons schip betekent 35 vrachtwagens minder op de weg. Het opknappen van het kanaal bestaat uit het baggeren van 200.000 m3 zand, het vervangen van vijf bruggen en het aanleggen/verbeteren van vijftien wachtplaatsen. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2011 en zijn naar verwachting op 1 januari 2014 gereed.