Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Drie bedrijven genomineerd voor 'Applaus voor de ondernemer'

Sittard-Geleen, 29 oktober 2010 - Drie bedrijven uit Sittard-Geleenn maken dit jaar kans op de prijs 'Applaus voor de Ondernemer'. Genomineerd zijn Claessens Personenvervoer, MH Roadstyling BV en Glasdecor Jac Salvino.

Applaus voor de ondernemer is een tweejaarlijkse prijs voor een bedrijf of een ondernemer in de gemeente Sittard-Geleen. De prijs, onderdeel van het MKB Stedenprogramma Sittard-Geleen, bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro. Twee jaar geleden won Kriya Materials de eerste Applaus voor de ondernemer.

Dit MKB Stedenprogramma is opgezet om de lokale economie te steunen. Als eerste gemeente in Limburg heeft Sittard-Geleen samen met MKB Limburg (afdeling Westelijke Mijnstreek) en de Rabobank Sittard-Geleen dit programma opgestart.

Wie de prijs wint, wordt op woensdag 9 november bekend. Een jury bestaande uit wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen, directeur bedrijven Harry Lempens van de Rabobank, directeur Edwin Currie van winnaar Kriya Materials en een vertegenwoordiger van het MKB Stedenprogramma bepalen dan in het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek wie dit jaar met de eer mag gaan strijken.

Om dit jaar in aanmerking te kunnen komen voor de prijs Applaus voor de ondernemer moesten de bedrijven hun oorsprong hebben in Sittard-Geleen, en meer dan vijf jaar ondernemen in deze gemeente en liefst een familiebedrijf zijn. Op deze manier wordt extra aandacht besteed aan de gevestigde ondernemer, waarvan we het 'normaal' vinden dat hij er is.




Gemeente Sittard-Geleen