Ingezonden persbericht


29 oktober 2010

o.a. Cassandra

Het ongelofelijke verhaal van de Trojaanse prinses Cassandra.

door Annemarie de Bruijn

Cassandra is een dochter van Priamos, de koning van Troje. Het is de tijd waarin de goden nog de touwtjes in handen hebben en spelen met het lot van de mensen. Cassandra krijgt van de god Apollo de gave van voorspelling, maar omdat zij niet doet wat hij wil, ook de vloek nooit door iemand geloofd te worden.

Zo wordt ondanks al haar waarschuwingen toch het Paard Van Troje de stadsmuren van Troje binnen gehaald. Cassandra kan alleen maar toekijken.

In o.a. Cassandra vergelijkt de Trojaanse helderziende prinses, haar leven met dat van de generaties na haar. Ook zonder die Griekse goden blijven de tragedies zich opstapelen. Met verwondering ziet ze mensen keuzes maken die tot onvermijdelijke drama's leiden. Cassandra toont aan dat rampspoed, ook zonder vooruitziende blik van verre herkend kan worden.

In haar vorige succesvolle voorstelling Lady M. gaf Annemarie de Bruijn een onderbelicht personage uit het wereldtoneelrepertoire, de dienstmeid van Lady MacBeth, de aandacht die ze verdiende.

In o.a. Cassandra past Annemarie deze formule opnieuw toe op haar eigen karakteristieke en humorvolle wijze .

naar een idee van Annechien Koerselman en Annemarie de Bruijn.

tekst: Maaike Bergstra regie: David Geysen

spel: Annemarie de Bruijn geluidsontwerp: Carl Beukman kostuumontwerp: Jookje Zweedijk decorontwerp: Reier Pos, techniek & lichtontwerp: Ramses Nieuwenhuizen productie: Ray Vaessen en Sarah de Bruijn, Stiching Het Vijfde Bedrijf.

Speciale WallisFinkers aanbieding! op=op

Voor de voorstellingen van 9 t/m 13 november Amsterdam in Theater Bellevue.

Bestel nu 2 kaarten voor de prijs van 1 (¤13,50) via: 020-5305301 o.v.v Vrienden van Cassandra.

Première Amsterdam: za. 13 nov. in Theater Bellevue

Première Den Haag: zo. 14 nov. in het Paard van Troje

Tournee door Nederland t/m februari 2011: kijk hier voor de speellijst