Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 01-11-2010

IS DE NIEUWE NEDERHORROR FILM 'SINT' VAN DICK MAAS EEN AANRADER?

Het nieuwsgierige Opiumpanel onderzoekt het in AVRO's Opium op dinsdag 2 november

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert presentator Cornald Maas elke week het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de wereld van kunst en cultuur. Op dinsdag 9 november bestaat het panel uit actrice Anna Drijver, scenario schrijfster Maria Goos en Jenny Arean.

De Utrechtse comédienne Tineke Schouten brak door met de single 'Lenie uit de Takkestraat' die een top 10 hit werd. Inmiddels staat ze op de planken met haar 20e onemanshow, Lol inclusive. De theaters zijn steevast uitverkocht voor de parodieën, liedjes en typetjes als Bep Lachebek en Lenie uit de Takkestraat. Jenny Arean en Anna Drijver bezoeken 'Lol inclusive' en proberen aan tafel bij Cornald Maas de aantrekkingskracht van deze artieste van het volk te beschrijven.

Er was al veel commotie over de posters van de nieuwe film van regisseur Dick Maas, 'Sint'. Na De Lift en Amsterdamned komt de regisseur van onder meer Flodder opnieuw met een nederhorror film. Hierin wordt het beeld van de aloude kindervriend van een hele nieuwe invulling voorzien. Het nieuwsgierige Opiumpanel bezoekt de film. Is 'Sint' eigenlijk een goede film?

Een eeuw geleden stichtte Jan Nooy zijn eerste volkstheatergezelschap. Met veelal zelfgeschreven stukken, en aanstekelijke liedjes legde hij de basis voor traditie van theaterfamilie De Nooy. In de jubileumvoorstelling 'Omdat ik zoveel van je hou' brengen onder andere Carry Tefsen en Henk Poort klassiekers als De Jantjes en Rooie Sien. Scenarioschrijfster Maria Goos laat haar licht schijnen over zoveel theatergeschiedenis.