Ingezonden persbericht


Persbericht

Kenniscentrum Werk en Vervoer

2 november 2010

Werknemers komen op 9 november in beweging voor het nieuwe werken:

Neem zelf dé stap naar filevrijer werken!

Het Kenniscentrum Werk&Vervoer organiseert op 9 november een evenement voor en door werknemers. Onder het motto; werknemers gaan zelf aan de slag met filevrijer werken. De bijeenkomst is in De Fabrique op de Westkanaaldijk 7 in Utrecht.

Aan het eind van de dag presenteren werknemers de voor hun bedrijf opgedane ideeën vanaf 16.30 uur aan een jury van voorzitters van de drie vakbonden. De juryleden zijn: Agnes Jongerius, voorzitter van de Vakcentrale FNV, Jaap Smit, voorzitter van de CNV Vakcentrale en Richard Steenborg, voorzitter van MHP. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

'Voor werknemers zelf is er ook iets te winnen. Zij krijgen meer invloed op waar en wanneer zij hun werk doen en ze kunnen afspraken op maat maken over hoe zij het slimst kunnen reizen. Zij krijgen een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid over de manier van werken en de dingen waar zij zelf wat aan kunnen doen', aldus Karlien Haak, projectleider van het Kenniscentrum Werk & Vervoer.

Gedurende de dag gaan werknemers met een team uit het eigen bedrijf aan de slag met allerlei slimme ideeën voor woon-werkverkeer, werktijden en thuiswerken. Kortom om filevrijer te kunnen werken. De werknemersteams zijn divers samengesteld (vakbondskaderleden, leden van de ondernemingsraad, (vakbonds-)bestuurders en HR-adviseurs). De teams krijgen, onder deskundige begeleiding, informatie over allerlei onderwerpen zoals; invloed op werktijden, reiskosten, reistijdenregelingen en anders reizen. De deelnemende teams werken nog dezelfde dag hun idee uit, wat aan het eind van de dag door pitches van anderhalve minuut op een vernieuwende manier wordt gepresenteerd. De gastspreker Alexandra van 't Geloof houdt daar vaart in en brengt haar ideeën over hoe een goed idee beklijft in de praktijk. Haak: 'Dat zorgt ongetwijfeld voor een spetterende afsluiting.'