Ingezonden persbericht


Persaankondiging: 9 november presentatie JOB-Monitor 2010

Amsterdam, 4 november 2010

JOB presenteert resultaten landelijk studenttevredenheidsonderzoek in het mbo

De JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs (JOB), belangenbehartiger van alle mbo-studenten, presenteert op dinsdagochtend 9 november a.s. de resultaten van het grootste, landelijke tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten. Maar liefst 151.210 mbo-studenten van 66 mbo-instellingen gaven hun mening over verschillende aspecten van het onderwijs.

De resultaten van de JOB-monitor 2010 bieden belangrijke aanknopingspunten voor onderwijsverbetering. Zo blijkt de tevredenheid van mbo-studenten het meest te worden bepaald door hun oordeel over de leeropbrengst. Of studenten vinden dat ze voldoende leren, maar ook hoe tevreden ze zijn over hun stage, de klachtenbehandeling en de onderwijstijd komt in de presentatie aan de orde.

Op basis van de resultaten heeft JOB de agenda voor het mbo opgesteld. Die agenda is in het kader van de behandeling van de onderwijsbegroting volgende week bijzonder interessant. Wat is in het mbo op orde en waarin moet worden geïnvesteerd? Tijdens de presentatie wordt daarover door beleidsmakers, schoolbestuurders en studenten gediscussieerd.

'De resultaten van de JOB-monitor zeggen ontzettend veel over de kwaliteit van het mbo, want wie kunnen die nu beter beoordelen dan de studenten zelf!', aldus Ashley Lovers, vicevoorzitter van JOB.

JOB nodigt u van harte uit om op dinsdag 9 november om 10.30 uur bij deze presentatie aanwezig te zijn. De presentatie vindt plaats in de Talent Factory op de Buitendijk 2 in Den Bosch. Meer informatie over het programma vindt u op onze website www.job-site.nl. Aanmelden kan via info@job-site.nl. Het onderzoeksrapport is vanaf 9 november te downloaden via de website van JOB en de resultaten online te raadplegen op www.job-monitor2010.nl.