Ingezonden persbericht


Apeldoorn 9 november 2010

ZOA helpt vluchtelingen Thailand

ZOA-Vluchtelingenzorg is betrokken bij de duizenden vluchtelingen die de afgelopen dagen de grens overgekomen zijn vanuit Myanmar naar Thailand. Deze stroom vluchtelingen is het resultaat van het oplaaiende geweld naar aanleiding van de verkiezingen afgelopen zondag. Nadat gevechten waren uitgebroken tussen Karen-rebellen en het leger van Myanmar, namen maandag duizenden vluchtelingen hun vlucht naar Thailand. ZOA volgt nauwgezet de ontwikkelingen en inventariseert hoe deze groep vluchtelingen het beste geholpen kan worden.

De vluchtelingenstroom kwam voor ZOA niet geheel onverwacht. ZOA werkt al jaren in Thailand om vluchtelingen uit Myammar (Birma) te helpen. Ewout Suithoff, woordvoerder van ZOA, bracht in september nog een werkbezoek aan de Thaise grensplaats Mae Sot, waar maandag zo'n 6000 vluchtelingen uit Myanmar werden geregistreerd. "In september liepen de spanningen al op en werd rekening gehouden met tien tot vijftienduizend vluchtelingen", benadrukt Suithoff. ZOA inventariseert de komende dagen welke hulp nodig is en ondersteunt in het geven van voedsel en onderdak.

Actualiteit
Actuele informatie over de situatie in Mae Sot en een weblog van ZOA-medewerker Tijmen Versteeg zijn te vinden op onze website www.zoa.nl.

Einde persbericht

Bron: ZOA



Ingezonden persbericht