Ingezonden persbericht

Hoofdzakengids.nl geeft vrouwen met haarverlies tips voor een warme winter Warm, comfortabel en modieus de winter in

Rotterdam, 9 november 2010 - De lage temperaturen van de afgelopen tijd geven aan dat de winter in aantocht is. De onafhankelijke webgids Hoofdzakengids.nl wil vrouwen die te maken hebben met kaalheid voorbereiden op de koude periode en geeft daarom tips om warm de winter in te gaan.

Met het naderen van het koude winterweer is het extra belangrijk om lichaam en hoofd goed warm te houden. Dit geldt des te meer voor vrouwen met haarverlies als gevolg van bijvoorbeeld chemotherapie of een kaalheidsaandoening. "Vooral in de winter willen vrouwen dat hun hoofd goed bedekt is en dat de hoofdbedekking van binnen warm is," aldus Mariëlle van der Pers, een van de initiatiefneemsters van Hoofdzakengids.nl. Mede-oprichtster Marion Dieleman vult aan: "Het kiezen van een warme hoofdbedekking die goed bij je past is niet makkelijk, daarom laten we met Hoofdzakengids.nl zoveel mogelijk verschillende oplossingen zien."

Warm in de winter
Deelneemster van Hoofdzakengids.nl Herma de Jong ontwerpt al 23 jaar hoeden en weet dat de winter om extra maatregelen vraagt. "De hoeden die ik ontwerp zijn heel draagbaar en geschikt voor vrouwen die chemo hebben gehad. Vooral in de winter is het aan te raden om een extra fleecemutsje onder een hoed of bandana te dragen. Fleece is namelijk een zachte en vooral warme stof die het hoofd goed omsluit en warm houdt in de koude winterdagen."

Fleecemutsjes kunnen volgens De Jong zowel buiten worden dragen, voor extra warmte in de winter, als binnen voor comfort. In aanvulling hierop geeft Joyce Boddaert, eigenaresse van Mooihoofd.nl en tevens deelneemster van Hoofdzakengids.nl, de tip om ook 's nachts een comfortabele velours top te dragen. " 's Nachts verliest men veel warmte via de hoofdhuid. Het dragen van een warm en comfortabel mutsje is voor vrouwen zonder haar dan ook een uitkomst", aldus Boddaert. "Ook het dragen van een leuke sjaal onder een mutsje of hoed is heel handig. Dit zorgt niet alleen voor extra warmte, maar is ook handig wanneer je bijvoorbeeld in een restaurant of winkel je muts of hoed af wil zetten."

Beeldmateriaal

Afbeeldingen 1 & 2: designhoeden voor de winter, ontworpen door Herma de Jong

Afbeeldingen 3 & 4: trendy sjaaltjes van Mooihoofd.nl

Bovenstaande foto's zijn in hoge resolutie te downloaden door op de afbeelding te klikken.

Over Hoofdzakengids.nl
Hoofdzakengids.nl is een stichting zonder winstoogmerk die vrouwen met haarverlies als gevolg van borstkanker of een kaalheidaandoening een overzicht biedt van de mogelijkheden op het gebied van hoofdbedekking. De stichting is in 2007 opgericht door Mariëlle van der Pers en Marion Dieleman. Het idee ontstond nadat één van de initiatiefneemsters door chemobehandelingen zelf te maken kreeg met haarverlies. Zij ondervond hoe lastig het is om mooie en prettige oplossingen te vinden. Daarnaast kwamen er signalen uit de medische wereld dat er behoefte is aan een overzichtelijke site waarnaar patiënten kunnen worden doorverwezen. Meer informatie staat op www.hoofdzakengids.nl.
Noot voor redacties