Gemeente De Wolden
Persbericht





Zuidwolde, 9 november 2010





Gemeente De Wolden bestrijdt de gladheid van wegen


Om het komende winterseizoen zo veilig mogelijk gebruik te kunnen maken van de wegen, heeft de gemeente De Wolden een gladheidbestrijdingsplan opgesteld. In het plan zijn de momenten, omstandigheden en de routes waar preventief wordt gestrooid beschreven.

Wethouder openbare werken Henk Lammers: "Verkeersveiligheid heeft een hoge prioriteit in De Wolden. Naast het bestrijdingsplan heeft de gemeente nu ook een contract afgesloten met de leverancier van pekelwater en strooizout. Daarin is afgesproken dat zij in principe binnen drie dagen, inclusief het weekend, nieuw zout leveren. Zo willen we ook in strenge winters proberen de wegen verkeersveilig te houden. In totaal heeft de gemeente ongeveer 35.000 liter pekelwater en 120 ton strooizout in voorraad."


Bestrijden van gladheid

In de periode van 1 november tot en met 15 april staan medewerkers en strooiwagens        24 uur zeven dagen in de week paraat om de gladheid te bestrijden. De gemeente strooit preventief in de eerste strooiroute de verbindingswegen tussen de dorpen, de busroutes, de aan- en afvoerwegen van de industrieterreinen en de doorgaande fietsroutes. Het strooien vindt plaats in een vastgestelde volgorde.
Daarnaast bewaakt Meteoconsult de gladheid vanuit de weerkamer in Wageningen. Dit bedrijf informeert de gemeente minimaal twee uur van te voren over de opkomende gladheid.