Gemeente De Wolden

Persbericht



Zuidwolde, 9 november 2010





Cultureel Platform komt op voor cultureel leven De Wolden


De gemeente De Wolden beschikt sinds kort over een Cultureel Platform. Doel van dit Platform is het verbinden en versterken van het culturele leven in de gemeente. De komende tijd maakt het Platform een inventarisatie van de culturele activiteiten in De Wolden. Daarnaast is het Platform zich aan het beraden op een werkwijze.

Verkenning werkwijze
In de eerste verkennende bijeenkomsten van het Cultureel Platform zijn drie hoofdlijnen voor een werkwijze naar voren gekomen: platform voor verenigingsleven en individuele initiatieven; een rol bij het organiseren van de jaarlijkse Culturele Uitdag; namens cultureel De Wolden gesprekspartner voor gemeentebestuur en politiek.

Cultuur van en voor iedereen
De instelling van dit Cultureel Platform is de uitwerking van gemeentelijk cultuurbeleid. Cultuur bestrijkt een breed gebied, zoals podiumkunst, beeldende kunst, bouwkunst, media, letteren, cultureel erfgoed, theater, kunstzinnige vorming en cultuureducatie.

Cultuur is van en voor iedereen. De gemeente heeft zich uitgesproken voor het belang van samenwerking en goede communicatie op het gebied van cultuur. Het Cultureel Platform vergadert ongeveer vier keer per jaar in het gemeentehuis in Zuidwolde en werkt samen met cultuurcoach Esther Halma.


Wethouder Liesbeth Koster leidde in de zomer van 2010 een verkennende bijeenkomst met een aantal belangstellenden. Het Cultureel Platform werd geboren. In de maanden daarna is bezetting op sterkte gebracht. De leden van het Platform zijn allemaal afkomstig uit De Wolden. Zij komen uit de wereld van kunst en cultuur of hebben daar een band mee. De platformleden hebben zitting op persoonlijk titel.

De leden zijn Alice van Laar, Tom Dorbeck, Margriet J. Jans Teunissen, Sjouke Koopal, Marga Kool, Lucia Brons, Esther Halma, Axel Wiewel, Titus Kok, Paul Mentink, Cor Koppenol, Bart Kiers en Bennie Spin.



Gemeente De Wolden