Ingezonden persbericht


Uitspraak van de Kamer van Koophandel met betrekking tot MCS gepubliceerd op de Ageas website

De uitspraak van de Kamer van Koophandel te Brussel van 8/11/2010 met betrekking tot de Mandatory Convertible Securities (MCS) is gepubliceerd op de website www.ageas.com.

Op 8 november 2010 vond een algemene vergadering van houders van MCS plaats te Brussel.

Ten gevolge een vonnis in kortgeding uitgesproken op dezelfde datum door de Voorzitter van de Kamer van Koophandel te Brussel, zijn de effecten van de beslissingen die tijdens deze vergadering werden genomen, opgeschort, net zoals enige andere beslissing die zou worden genomen door de algemene vergadering van MCS-houders met het oog op het wijzigen van de vervaldag van de MCS op 7 december 2010 of het verhinderen van de omzetting in Ageas aandelen op 7 december 2010 (zie persbericht van 8 november 2010).

Link naar de (Franstalige) tekst van het bovenvermelde vonnis: http://www.ageas.com/Documents/Refere_TC_MCS_08112010.pdf

Ageas is een internationale verzekeringsmaatschappij die kan terugblikken op ruim 180 jaar vakkennis en ervaring. Als één van de 20 grootste verzekeraars van Europa heeft Ageas ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee regio's die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. De activiteiten van de groep zijn ondergebracht in vier Business Units: België, het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa en Azië. In België is de maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider in zowel individuele levensverzekeringen als employee benefits, en één van de topspelers in niet-leven. Ageas is eveneens sterk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als derde grootste verzekeraar voor personenwagens. De maatschappij heeft ook dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Oekraïne en Hongkong. Daarnaast onderscheidt Ageas zich door het uitbouwen van partnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs in andere m arkten en door succesvolle partnerships in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Ageas stelt meer dan 11.000 mensen tewerk en int jaarlijks ongeveer EUR 16 miljard premie-inkomsten.