Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Putten - Oudere vrouw bestolen van pinpas bij wisselltruc |

Een oudere inwoonster van Putten is maandag 8 november op de Vier Winden in haar woonplaats bij een wisseltruc bestolen van haar pinpas. Hiermee werd later een geldbedrag van haar rekening gepind.


De oudere dame had 's middags boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Voorthuizerstraat in Putten, waarbij ze had afgerekend met haar pinpas. Op weg naar huis werd ze aangesproken door een onbekende vrouw die haar vroeg om te wisselen. Hierop pakte de Puttense haar portemonnee en in een onbewaakt ogenblik is hierbij haar pinpas eruit gehaald. Eenmaal thuis bemerkte de vrouw dat ze haar pinpas miste. Direct liet ze haar pinpas blokkeren, maar er bleek al geld van haar rekening te zijn afgehaald. Vermoedelijk heeft men in de supermarkt de pincode van het slachtoffer afgekeken en is men de vrouw op haar weg gevolgd met het hier bovengenoemde als resultaat. De politie waarschuwt bij het intoetsen van een pincode om altijd alert te zijn op eventuele 'meekijkers'. Tevens raadt zij aan om geen anderen aan de eigen portemonnee te laten komen, ook al is het maar om er een blik in te kunnen werpen.


2010164403

|     |Harderwijk - Diefstal aanhanger bij bouwmarkt             |

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een aanhanger van een bouwmarkt aan de Deventerweg in Harderwijk. De aanhanger werd maandag 8 november vanaf het terrein van de bouwmarkt weggenomen.


De diefstal werd aan het einde van de ochtend ontdekt. De éénassige aanhanger stond geparkeerd aan de achterzijde van de bouwmarkt die gelegen is aan de Van Speyklaan. Het kenteken van de aanhanger betreft WZ-30-NB. Het wagentje staat inmiddels als gestolen gesignaleerd. De politie vraagt eventuele getuigen van de diefstal om contact met haar op te nemen via 0900-8844.


2010164411

|     |Nunspeet - Diefstal uit woning                            |

Uit een woning van een appartementencomplex aan de Aarweg in Nunspeet is maandagmiddag 8 november een portemonnee met inhoud gestolen. Het is onduidelijk hoe men de woning is binnengekomen.


De diefstal werd aan het einde van de middag bij thuiskomst van de bewoners ontdekt. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zicht te melden via 0900-8844.


2010164503

|     |Harderwijk - Politie onderzoekt herkomst metalen platen   |

De politie is op zoek naar de herkomst, dan wel de eigenaar van negen metalen platen met een afmeting van zo'n 60 bij 40 cm, met aan beide zijkanten gaten erin. De politie vermoedt dat deze van diefstal afkomstig zijn.


In de zeer vroege ochtenduren van dinsdag 9 november zagen agenten een man lopen op De Wittenhagen in Harderwijk. Onder zijn armen droeg hij aan aantal metalen platen waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst en vraagt degene die dergelijke platen eventueel mist om contact met haar op te nemen via 0900-8844.


2010164603


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --