Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA: overkapping 's-Gravendijkwal terug in investeringsplannen PvdA-raadslid Tom Harreman: "Wij steunen nog steeds het plan voor de overkapping van de 's-Gravendijkwal."

Rotterdam, 9 november 2010 - Donderdag zal de PvdA tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie indienen om de overkapping van de 's-Gravendijkwal terug op te nemen in de investeringsplannen voor de komende periode. Vanwege de verslechterde financiële situatie van de gemeente is de overkapping daar vooralsnog niet in opgenomen.

De PvdA ondersteunt nog steeds het plan voor de overkapping van de 's-Gravendijkwal. Tegelijkertijd erkent de fractie dat meerdere investeringen (o.a. Stadshavens, Binnenstad, Pact op Zuid) voor de stad van groot belang zijn. Ook voor het realiseren van die plannen is veel geld nodig. De PvdA pleit er daarom voor alle voorgenomen investeringen goed tegen elkaar af te wegen. Om ook het plan voor de 's-Gravendijkwal daar serieus bij te kunnen betrekken dient de PvdA donderdag een motie in.

''De komende jaren krijgt Rotterdam veel minder geld van het Rijk. Dat leidt nu al tot de noodzaak om fors te bezuinigen," zegt PvdA-raadslid Tom Harreman. "Als we toch nieuwe investeringen mogelijk willen maken, moeten we ook bereid zijn reeds genomen investeringsbesluiten opnieuw tegen het licht te houden."

Op initiatief van de PvdA heeft de gemeenteraad van Rotterdam al vaak aangegeven de overkapping van de 's-Gravendijkwal heel belangrijk te vinden, laatst nog op 18 februari van dit jaar. "Het is daarom essentieel dat als we de komende jaren besluiten hoe we de beperkte middelen gaan inzetten, we ook deze investering in de afweging betrekken," zegt Harreman.

Einde bericht




Ingezonden persbericht