Ingezonden persbericht


iDrukker partner van FSC Nederland

Utrecht, 9 november 2010 - iDrukker en FSC Nederland hebben een partnerovereenkomst afgesloten. Daarmee geeft de drukkerij aan zich samen met FSC Nederland in te zetten voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Uniek is dat al het papier dat iDrukker gebruikt al voorzien is van het FSC-keurmerk. iDrukker en FSC Nederland zullen gezamenlijk communicatie-activiteiten ontplooien. iDrukker is het veertiende bedrijf uit de papiersector dat een overeenkomst met FSC Nederland heeft afgesloten.

"Sinds iDrukker begin 2009 FSC-gecertificeerd is, hebben we geprobeerd al onze producten om te zetten naar FSC-gecertificeerd papier. Sinds 2 maanden is al het papier dat wij inkopen dan ook FSC-gecertificeerd. Hiermee komt het aantal orders dat jaarlijks bij ons FSC gecertificeerd naar de klant gaat op meer dan 45.000. Een goed moment, vinden wij, om een statement te maken en een partnership aan te gaan met FSC Nederland," aldus Duco Lammerts van Bueren, commercieel directeur van iDrukker.

"iDrukker is een interessante partner voor FSC Nederland. Door uitsluitend FSC-gecertificeerd papier te gebruiken is het een voorbeeld voor andere bedrijven in de grafische sector. Bovendien wil iDrukker nog een stap verder gaan en samen met ons het FSC-keurmerk en het gebruik van FSC-papier onder de aandacht brengen bij een groot publiek," aldus Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland. "Daarmee levert iDrukker een bijdrage aan de vergroting van kennis over FSC bij het Nederlandse publiek. Dat is van groot belang bij het maken van een keuze voor FSC en dus voor verantwoord bosbeheer met aandacht voor mens, dier en milieu."