Destelbergen: Rijstrook afgesloten op R4 richting Merelbeke

09/11/2010 16:46

Vlaamse Overheid

Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen laat vanaf maandag 15 november in Destelbergen onderhoudswerken uitvoeren aan de brug over de Veldekensstraat op de R4 richting Merelbeke. De sanering zal ruim twee weken duren. Het verkeer beschikt, gedurende die hele periode, slechts over één rijstrook.

Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen laat vanaf maandag 15 november in Destelbergen onderhoudswerken uitvoeren aan de brug over de Veldekensstraat op de R4 richting Merelbeke. De sanering zal ruim twee weken duren. Het verkeer beschikt, gedurende die hele periode, slechts over één rijstrook. Het wegdek van de R4 op de brug tussen afrit Oostakker en afrit Destelbergen is in slechte staat en wordt volgende week onder handen genomen. Zo komt er een nieuwe laag asfalt en worden brugdekvoegen, greppel en dienstpad heraangelegd. De ingreep gebeurt in twee fases. Tijdens beide fases beschikken automobilisten slechts over één rijstrook op de R4 richting Merelbeke, wat mogelijk matige hinder veroorzaakt. Zeker de eerste drie dagen, want dan wordt afrit 3 Oostakker afgesloten. Dat gebeurt op vraag van Stad Gent, die herstellingswerken aan de Orchideestraat laat uitvoeren. Wie toch in Oostakker wil zijn, moet van maandag 15 november tot woensdag 17 november omrijden via afrit Destelbergen.

De eerste fase start op maandag 15 november en duurt tot maandag 22 november. Dan pakt de aannemer de pechstrook en de aanpalende, rechter rijstrook aan. Het verkeer moet tijdens die eerste week over de linkerrijstrook. Fase twee start op dinsdag 23 november en eindigt een week later op dinsdag 30 november. Gedurende die fase werkt de aannemer aan de linkerrijstrook en de middenberm. Automobilisten beschikken dan over de rechterrijstrook. Om de veiligheid van de wegenarbeiders en weggebruikers te garanderen, zal de maximumsnelheid langs de werf beperkt worden tot 70 kilometer per uur.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel