Ingezonden persbericht



- Persbericht -
Dé Onderwijsdagen 2010, innovatie en realiteit

Computerspellen aansturen met je brein op Dé Onderwijsdagen 2010. klik op de foto voor hoge resolutie.

Utrecht, 9 november - Ruim duizend mensen uit alle onderwijssectoren laten zich dinsdag en woensdag tijdens Dé Onderwijsdagen informeren over de laatste ICT-ontwikkelingen in het onderwijs. Onder de titel 'Innovatie en Realiteit' willen organisatoren Surf en Kennisnet de boodschap overbrengen dat digitalisering van het onderwijs niet alleen draait om technische snufjes, maar vooral om de bruikbaarheid en meerwaarde ervan in het huidige onderwijs.

"Innovatie kan niet van bovenaf opgelegd worden. De uitdaging is om juist de mensen voor de klas samen met studenten nieuwe dingen uit te laten proberen", stelt Surf-directeur Wim Liebrand. Volgens Kennisnet-directeur Toine Maes ligt de basis voor succes in een heldere visie van schoolmanagers en docenten: "Overheid en bedrijfsleven, burgers en consumenten, allemaal raken zij steeds meer vertrouwd met ICT. Dat het onderwijs achterblijft is vreemd, omdat het juist hier draait om informatieoverdracht." Kennisnet vindt dan ook dat het onderwijs moet versnellen en dat in 2015 iedere leerling, student en docent in Nederland eenvoudig toegang moet hebben tot alle beschikbare leerinformatie via een eigen device.

De organisatie van Dé Onderwijsdagen 2010 is in handen van SURF en Stichting Kennisnet. Het volledige programma vindt u op www.deonderwijsdagen.nl.


- Einde persbericht -

Noot voor de redactie,