Ingezonden persbericht


*PERSBERICHT*

Henry Meijdam nieuwe DDMA voorzitter

9 november is Henry Meijdam verkozen tot nieuwe voorzitter van DDMA, de branchevereniging voor dialoogmarketing. Met Meijdam krijgt DDMA een voorzitter met een brede politieke achtergrond. In zijn maiden speech geeft Meijdam inzicht in zijn speerpunten de komende periode. Zo wil hij het Privacy Waarborg, het DDMA-keurmerk voor gegevensverwerking, verder invullen en bekend maken. En maakt hij zich sterk voor de promotie van de sector als serieuze verantwoord opererende bedrijfstak.

Focus: privacy
De keuze voor een voorzitter uit de politiek was een bewuste. De komende jaren zal de maatschappelijke focus op dialoogmarketing toenemen. DDMA-directeur Diana Janssen: "Henry kent het klappen van de zweep in Den Haag. En hij is als voorzitter van de OV-chipkaart commissie bekend met het speelveld van persoonsgegevens en privacy, een belangrijk speerpunt van DDMA. Wij denken dat Henry een belangrijke bijdrage kan leveren aan de maatschappelijke discussie en in wetgevingstrajecten, zoals de herziening van de Europese Richtlijn Gegevensbescherming en de cookiebepaling."

Nieuw bestuursmodel
Meijdam volgt Johan van Mil op. Van Mil was een half jaar interim voorzitter van de vereniging. 8 juni j.l. trad Tom Kok na zeven jaar DDMA-voorzitterschap af. Van Mil blijft verbonden aan de DDMA als lid van het kernbestuur in een nieuw bestuursmodel. DDMA werkt vanaf heden met een kernbestuur van drie tot vijf personen die op dagelijkse basis sturing geven aan de vereniging. Daarnaast introduceert DDMA de Strategische Raad, met hierin een vertegenwoordiger uit commissies en eventueel en drie personen van bijzondere kwaliteiten. De Strategische Raad vergadert vier keer per jaar met het DDMA bestuur. De Strategische Raad adviseert het bestuur over codes, visiedocumenten en het jaarplan.

Henry Meijdam

Van 1995 tot 1998 was Henry Meijdam lid van de VVD-fractie van Provinciale Staten in Noord-Holland. Daarna werd Meijdam in deze provincie gedeputeerde voor financiën, ruimtelijke ordening en milieu. Januari 2005 trad Meijdam aan als burgemeester van Zaanstad.

Meijdam is directeur van het opleidingsbedrijf Espeq. Hij is mede-eigenaar van M&O BV, actief bij het (doen) realiseren van ruimtelijke opgaven. Sinds februari 2008 is hij eveneens directeur van CURNET: een kennisnetwerk voor de fysieke leefomgeving in Gouda. Daarnaast is Meijdam voorzitter van de VROM-raad, de adviesraad die de regering en het parlement onder meer adviseert over duurzame kwaliteit van de leefomgeving.


* EINDE BERICHT *