Nieuwe oproep Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer

09/11/2010 17:52

KONING BOUDEWIJNSTICHTING - FONDATION ROI BAUDOUIN

Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer wil duurzame en innovatieve projecten rond materialen- en energiebeheer in het Vlaams Gewest ondersteunen. Ook dit jaar maken zowel lokale als bovenlokale projecten een kans.

Het Fonds werd opgericht door Indaver nv, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw en het Actiecomité ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw) en wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De voorbije vier jaar verleende het Fonds financiële ondersteuning aan een brede waaier van initiatieven voor een totaalbedrag van 545.000 euro.

De vijfde projectoproep die nu gelanceerd wordt, richt zich op projecten die een aantoonbaar, blijvend milieurendement inzake energie- en/of materialenbeheer beogen. Voorkeur gaat daarenboven uit naar projecten die vernieuwend zijn, een multiplicatoreffect hebben en tot stand komen in een innovatief partnerschap

De oproep richt zich ook dit jaar op twee categorieën van projecten: projecten met een focus ruimer dan het lokale vlak kunnen een steun van maximaal 25.000 euro per project ontvangen, projecten met een lokale focus ontvangen maximaal 2.500 euro per project.

In het totaal is 150.000 euro beschikbaar.

Voor bovenlokale projecten zijn mogelijke indieners verenigingen zonder winstoogmerk, beroeps- en sectorfederaties, bedrijven met sociaal oogmerk- Een overheid kan geen project indienen, wel optreden als partner. Voor lokale projecten zijn mogelijke indieners verenigingen, milieuraden, jeugdbewegingen, scholen, instellingen-. die lokaal een concrete, duurzame actie voorzien die leidt tot een beter beheer van materialen en/of energie.

Kandidaturen kunnen worden ingediend tot 15 februari 2011. De specifieke selectiecriteria per categorie vindt u op de website van de Koning Boudewijnstichting www.kbs-frb.be of via het contactcentrum op 070-23 30 65.

CONTACT: KONING BOUDEWIJNSTICHTING

Sarah Reyn

REYN.S@KBS-FRB.BE, TEL +32-2-549 61 56



PERSCONTACT: Josse Abrahams

abrahams.j@kbs-frb.be

tel +32-2-549 02 56 gsm +32-495-54 61 42

Brederodestraat 21 B-1000 Brussel

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel