Ingezonden persbericht


9 november 2010

Vanavond 21:50 uur

Brand in winkelcentrum Waterland Ruim 100 antieke tegels gestolen Overval op gezin in woning Overige zaken in de uitzending

Brand in winkelcentrum Waterland

Op zondagavond 5 oktober in 2008 komt er een melding bij de politie en brandweer binnen dat er brand is in winkelcentrum Waterland in Spijkenisse. Binnen zeer korte tijd worden 5 winkels en een restaurant in de as gelegd. Schade: zo'n 3.500.000 euro. De brand is aangestoken. Recentelijk kwam er bij de politie nieuwe informatie binnen over de mogelijke betrokkenen. Daarom is de zaak heropend.

Ruim 100 antieke tegels gestolen

Zaterdag 9 oktober werden antieke wandtegeltjes bij een inbraak in Friesland gestolen. De inbrekers komen via een dakraam het huis binnen en nemen de topstukken van die verzameling mee. De buit: ruim 100 tegeltjes uit vooral de 17e eeuw, ze zijn zeer kostbaar.

Overval op gezin in woning

Maandagmorgen 30 augustus wordt een gezin in Dorst in Brabant overvallen door twee gewapende mannen. De vader krijgt 3 klappen met de kolf van het pistool en wordt voor de ogen van moeder en de kinderen geboeid. Terwijl het gezin beneden onder schot wordt gehouden doorzoekt een van de mannen het hele huis.

Overige zaken in de uitzending

Onder meer de volgende zaken:

Steekpartij in Centrum Amsterdam
Overval op filiaal Zeeman in Amsterdam, Nieuw-Sloten Achtervolging en schietinciden op de A12
Overval op geldtransport nabij Motel De Witte Bergen (A1).