Politie Zeeland


---


1992-2010 Jongen tweemaal in aanraking met politie, Rilland
Een 17-jarige jongen uit Roosendaal is dinsdagmiddag tweemaal kort na elkaar met de politie in aanraking gekomen.
De eerste keer was rond 13.00 uur na een melding van de Spoorwegpolitie. In de trein was een jongen betrapt die geen vervoersbewijs had en geen identiteitskaart wilde laten zien. Na tussenkomst van agenten deed hij dat wel. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt, vertrok hij richting het dorp.

Een uur later werd melding gedaan dat in een winkel in Rilland iemand goederen wilde stelen waaronder 60 tubes tandpasta. Toen de politie werd gebeld rende de winkeldief de winkel uit, richting het station. Het opgegeven signalement kwam overeen met dat van de 17-jarige jongen. Die kwam op het station voor de tweede keer in aanraking met de politie en deze keer werd hij wel aangehouden.


1993-2010 Aanrijding in Wissenkerke
Op de kruising Oost Westweg/Provincialeweg vond dinsdagmiddag rond 14.30 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's.
Een automobiliste reed over de Provincialeweg en verleende op de kruising met de Oost Westweg geen voorang aan een auto die kwam aanrijden uit de richting Goes. In deze auto zat een ouder echtpaar. De man werd door de brandweer uit zijn auto geknipt in verband met mogelijk nekletsel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Zijn vrouw kwam met de schrik vrij. Ook de automobiliste bleef ongedeerd. De twee auto's werden weggesleept.

1994-2010 Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist, Yerseke
De politie heeft vanavond het rijbewijs ingenomen van een 35-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle.
Hij was omstreeks 17.00 uur op de Havendijk in Yerseke met zijn auto in botsing gekomen met een vrachtwagen. Beide voertuigen liepen daarbij flinke schade op. Uit een afgenomen blaastest bleek dat de 35-jarige bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij controle bleek ook nog dat hij een boete van ruim 1600 euro open had staan.