Gemeente Maasgouw


Presentje voor mantelzorgers

10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Wilt u dit waardevolle en vaak onzichtbare werk van de mantelzorger voor uzelf of voor iemand uit uw omgeving waarderen?

Vraag dan voor deze mantelzorger een presentje aan. Het is een attentie als waardering voor de zorg en steun die de mantelzorgers bieden aan hun naasten. Het presentje wordt op de Dag van de Mantelzorg, 10 november 2010, bij de mantelzorger thuis bezorgd.

Presentje aanvragen

Ontvangt u zelf zorg van een mantelzorger of kent u iemand die manterzorg verleent en wilt u deze persoon eens een keer verrassen? Meld dan deze mantelzorger aan voor een presentje. Aanmelden kan door een aanmeldkaartje op te halen bij het Maatschappelijk Advies Punt (MAP). U kunt de kaartjes hier elke dag afhalen tussen 8:30 en 12.30 uur in het Publiekscentrum in Maasbracht, Markt 36. Ook op centrale plaatsen in de gemeenten zoals apotheken, bibliotheken en huisartsen zijn de kaartjes verkrijgbaar.

Stuur vervolgens de ingevulde kaarten op vóór 28 oktober 2010. Er zijn een beperkt aantal presentjes te verdelen. Wees er vlug bij! Ook is er een speciale attentie voor jonge mantelzorgers.

Deelnemende gemeenten

Deze actie is een gezamenlijk initiatief van de Zorgondersteuner, de Thuishulpcentrale en de Steunpunten Mantelzorg in Midden-Limburg in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en in Noord-Limburg de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep en Venlo.

Wat zijn mantelzorgers?

Mantelzorgers zorgen intensief en langdurig voor iemand die gehandicapt, chronisch ziek of hulpbehoevend is. Bijvoorbeeld voor de partner, een kind, vader of moeder, vriendin of buurman. Mantelzorgers doen dit uit liefde, noodzaak en persoonlijke betrokkenheid en krijgen hier niet voor betaald.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00