Gemeente Soest



14 oktober 2010

En...... leden van de gemeenteraad en ambtenaren nemen dan thuis de zorg over!!

Op woensdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. De gemeente Soest vindt het werk dat mantelzorgers erg belangrijk en wil dat op de Dag van de Mantelzorg nog eens extra onderstrepen. Daarom ontvangen de mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg Soest die dag een mooie bos bloemen.

In de middag organiseert de gemeente ook een speciale bijeenkomst voor alle mantelzorgers uit Soest en Soesterberg.

Bent u mantelzorger, wilt u graag andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen uitwisselen, maar kunt u thuis niet gemist worden? Raadsleden en ambtenaren van de gemeente Soest zijn graag bereid om die middag even de zorg over te nemen.

Mantelzorgers zijn mensen die vrijwillig en onbetaald, informele zorg geven aan hun partner, kind, ouder, vriend of kennis. Zorg die meer is dan gebruikelijk, in een dergelijke relatie. Mantelzorgers doen vaak veel: helpen met wassen, aankleden, boodschappen en de was doen, de financiën, medicatie innemen, meegaan naar dokters, heen en weer rijden naar de fysiotherapie of de aangepaste sport, maar ook eenzaamheid bestrijden en troosten.

Ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers

Herkent u zichzelf hierin? Zorgt u ook onbetaald, vrijwillig en informeel voor uw partner, kind, familielid of buur?

Kom dan ook naar de speciale bijeenkomst voor mantelzorgers op woensdag 10 november van 13.30 -15.30 uur in het gemeentehuis van Soest. De middag is bedoeld om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Want mantelzorg kan soms zwaar zijn. Hoe houd je het vol? Hoe bewaak je je eigen grenzen?

De gemeente stelt het op prijs als mantelzorgers zich van te voren opgeven voor deze bijeenkomst. Dat kan door een e-mail te sturen naar steunpuntmantelzorg@soest.nl of te bellen met het Steunpunt Mantelzorg Soest, alle werkdagen tussen 8.30-13.00 uur bereikbaar op tel. 035-6093155.

Mantelzorg overnemen

Wilt u graag naar deze bijeenkomst, maar kunt u thuis niet gemist worden? Ambtenaren en raadsleden van de gemeente Soest zijn bereid de zorg even over te nemen, zodat mantelzorgers met een gerust hart die middag naar de bijeenkomst kunnen. Mantelzorgers kunnen zich hiervoor tot 1 november opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Soest, alle werkdagen tussen 8.30-13.00 uur bereikbaar op tel. 035-6093155 of via het e-mailadres steunpuntmantelzorg@soest.nl.

Steunpunt Mantelzorg Soest

Bij het Steunpunt Mantelzorg Soest kunnen alle mantelzorgers terecht voor informatie en advies. Of het nu gaat om emotionele ondersteuning of een luisterend oor, het Steunpunt Mantelzorg Soest is er voor de mantelzorger. Er zijn geen kosten verbonden aan deze diensten.

De gemeente vraagt iedere mantelzorger om contact op te nemen met het Steunpunt Mantelzorg Soest. Niet alleen om zich te laten registreren als mantelzorger, maar ook om na te gaan of er knelpunten zijn die wellicht opgelost kunnen worden.