Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

de gratis bijeenkomst 'Voorkom een overval' in Heerhugowaard

Bestrijding van winkelcriminaliteit

Kom naar de gratis bijeenkomst 'Voorkom een overval' in Heerhugowaard

14/10/2010

Wilt u weten hoe u een overval kunt voorkomen? En als er toch eentje voordoet, wat moet u doen en wat vooral niet? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u tijdens de gratis interactieve bijeenkomst 'Voorkom een overval' op woensdag 10 november in Heerhugowaard.

Elke overval is er één te veel!
Het aantal overvallen in de kleine detailhandel in Nederland is flink gestegen in 2009. Winkeliers worden het slachtoffer van criminelen die het gebruik van geweld niet schuwen. Eind 2009 heeft de overheid een vermindering van het aantal overvallen tot doel gesteld. Door de inzet van brancheorganisaties zoals het Hoofdbedrijfschap (HBD), politie en justitie zien we in 2010 een daling van het aantal overvallen in vergelijking met 2009.
Echter elke overval is er één te veel! Niet alleen vanwege de schade maar vooral vanwege de impact die het heeft op u en uw medewerkers. Bovendien zitten we weer in de periode van de donkere dagen: traditioneel een periode met meer overvallen.

Voorkomen is beter dan genezen
Ondernemers en werknemers kunnen zelf veel doen om een overval te voorkomen. Ondernemers en werknemers uit de detailhandel en daghoreca worden dan ook van harte uitgenodigd voor deze interactieve bijeenkomst `Voorkom een overval', waar professionals u adviezen geven en uw vragen beantwoorden. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de HBD, politie Noord-Holland Noord en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland.

Wees er snel bij, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Meld u direct aan!

Onderwerpen
o Hoe voorkom ik een overval; preventiemaatregelen o Wat te doen tijdens een overval; do's en dont's o Wat is de impact van een overval en hoe gaat u weer aan het werk o Wat doet de politie aan de overvallen en de stand van zaken in NHN

Programma
19.30 uur Ontvangst met koffie/thee
20.00 uur Opening door de avondvoorzitter
20.05 uur Wat is de stand van zaken in de regio 20.20 uur Hoe voorkom is een overval, wat moet ik doen bij een overval

21.05 uur Pauze
21.15 uur Hoe wordt u opgevangen?
21.30 uur Afsluiting en extra vragenronde

Datum: 10 november
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Hotel restaurant Jules Verne, Heerhugowaard Kosten: gratis