Gemeente Schagen

Workshop Salsadansen en Tapas-lunch voor mantelzorgers in Schagen

Woensdag 10 november wordt landelijk de Dag van de Mantelzorg gevierd. Mantelzorgers in de gemeente Schagen worden in dit kader op deze dag getrakteerd op een Workshop Salsadan-sen inclusief Tapas-lunch. Wethouder Welzijn/Wmo, de heer Hans Heddes, is hierbij aanwezig om de mantelzorgers een hart onder de riem te steken. De organisatie is in handen van de gemeente en Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland, onderdeel van zorgorganisatie Omring. Het thema voor de Dag van de Mantelzorg is dit jaar âOp eigen wijze zorgenâ.

In Nederland is één op de tien mensen mantelzorger. Mantelzorg is de hulp die partners, familie, vrienden of buren bieden aan een naaste, die niet meer volledig voor zichzelf kan zorgen. Mantelzorg is iets dat je overkomt. Iedereen - jong of oud â loopt kans ermee geconfronteerd te worden. Mantel-zorgers maken het mogelijk dat mensen met een chronische ziekte, handicap of beperking gewoon thuis kunnen wonen en deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Mantelzorg wordt vaak naast andere taken, zoals zorgen voor het eigen gezin, een baan of een opleiding verleend.

Op eigen wijze zorgen!
Op deze dag vindt in heel Nederland de 13e Dag van de Mantelzorg plaats met het thema Op eigen wijze zorgen. Vanwege de vergrijzing in Nederland en de toename van het aantal zorgafhankelijken neemt de druk op de gezondheidszorg en mantelzorgers enorm toe. Daarbij neemt het zorgaanbod af. Daarom is het belangrijk dat alle partijen binnen het zorgveld (zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers) beter met elkaar afstemmen en iedereen nog meer in staat is om Op eigen wijze verant-woorde zorg te (blijven) geven.

Samen houden de gemeente Schagen en Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord Holland op woens-dag 10 november een feestelijke middag voor Schager mantelzorgers. De bezoekers worden uitgeno-digd tussen 11.30 uur en 15.30 uur deel te nemen aan een Salsaworkshop en een gezamenlijke Ta-pas-lunch. Er is tijdens de lunch volop gelegenheid voor ontmoeting met andere mantelzorgers, uit-wisseling van ervaringen of het stellen van vragen aan wethouder Heddes of de medewerkers van het steunpunt. Vanuit de GGZ is familievertrouwenspersoon Ellen de Leijer hiervoor aanwezig. Mantel-zorgers uit Schagen nemen gratis deel aan de Salaworkshop en Tapaslunch.

Informatie en aanmeldingen voor de Dag van de Mantelzorg Bij Steunpunt Mantelzorg geregistreerde mantelzorgers hebben allemaal een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Mantelzorgers die nog niet bij het steunpunt bekend zijn, worden van harte uitgenodigd om zich in het adressenbestand van het steunpunt te laten opnemen. Op die manier wordt u van alle mantelzorgactiviteiten op de hoogte gehouden. Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland van Omring registreert u graag als mantelzorger. Als dank sturen wij u een bloemenbon terug die even-eens door de gemeente Schagen beschikbaar is gesteld! Mantelzorgers die deel willen nemen aan de Dag van de Mantelzorg, kunnen zich tot uiterlijk 1 no-vember as. opgeven bij het Steunpunt.

Meer informatie vindt u op de website van het Steunpunt. Surft u daarvoor naar www.omring.nl en klik door naar âzorgen voor een anderâ. Of bel tijdens kantooruren naar telefoonnummer 0223 â 661670. Een email sturen kan ook: steunpuntmantelzorg-kvnh@omring.nl.