Wageningen Universiteit en Researchcentrum 10 nov 2010 13:45 - 10 nov 2010 18:00

Onderdeel: Food and Biobased Research

Locatie: Restaurant van de Toekomst, Stippeneng 2 (voorheen Bornsesteeg 53, dezelfde locatie), gebouwnummer 115, 6708 WE Wageningen

Er gebeurt veel rond voeding en ouderen. Hoe blijf je bij? Hoe kunnen nieuwe inzichten leiden tot echte verbeteringen in de zorg? Hoe betrek je verschillende partijen?

Waarom?
Kennis over goede voeding en lekker eten en drinken moet op de juiste wijze de juiste partijen en mensen bereiken, zodat het werkelijk leidt tot verbeteringen in de praktijk.

Voor wie?
In de workshop zullen partijen uit de zorg, de wetenschap, de overheid en het bedrijfsleven deelnemen. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via goudvoorzilver@wur.nl

Wat gaan we doen?Â

- Workshop: tijdens de workshop Goud voor Zilver willen we verkennen hoe samenwerking, kennisdelen en netwerken het beste vormgegeven kunnen worden.
â Platform: er wordt een platform opgericht dat als doel heeft kennis van voeding, voedsel en eten/drinken te delen en te verspreiden en netwerken te verbinden over sectoren heen. Om dit te bereiken worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om elkaar te ontmoeten, te informeren en te inspireren. Ook komt er een website waar informatie en kennis gemakkelijk bij elkaar gebracht en gedeeld kan worden.

Betrokken partijen
Diverse organisaties ondersteunen deze activiteit: ministerie van EL&I (voorheen LNV), ministerie van VWS, LOC Zeggenschap in Zorg, IVM (Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Universiteit Maastricht en Wageningen UR.

Programma
13:45 Welkom

14:00 Aftrap Annemie Burger, directeur-generaal bij EL&I (voorheen LNV)

14:15 Debat 1: Wat is de rol van ouderen zelf en cliëntenraden t.a.v eten en drinken?
Sprekers:
Yvonne van Gilse (directeur LOC)
Astrid Kühlkamp (commercieel manager FoodConnect)

14:45 Debat 2: Hoe is de kwaliteit van voeding verder te verbeteren? Sprekers:
Renger Witkamp (hoogleraar voeding & farmacologie, Wageningen UR) Karin Kouwenoord (Nederlandse Vereniging van Diëtisten)

15:15 Pauze

15:30 Debat 3: Wat is nodig om te kunnen investeren in lekker eten en drinken?
Sprekers:
Karin Breuker (directeur Opella, regio Zuid)
Marien Gramser (senior consultant business innovatie VGZ)

16:00 Forumdiscussie

16:45 Afsluiting en acties

17:00 Informele ontmoeting met lekker eten en drinken