Gemeente Someren


Woensdag 10 november a.s.: Dag van de Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Dat zou best kunnen. Want ongeveer één op de tien Nederlanders is mantelzorger. Iedereen die zorg verleent aan zieke of gehandicapte familieleden of bekenden, wordt mantelzorger genoemd. De zorg die zij geven wordt vaak verleend naast andere bezigheden en verplichtingen als een gezin, werk of opleiding. Alhoewel de zorg voor een ander vaak voldoening geeft, is het soms ook zwaar. Op woensdag 10 november wordt voor de 13de keer de Dag van de Mantelzorg gehouden. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 22.15 uur in de Ruchte.

Door mantelzorgers een dag in het jaar in het zonnetje te zetten, willen de gemeenten en de Steunpunten Mantelzorg in Nederland de aandacht vestigen op het werk dat mantelzorgers verzetten. De Dag van de Mantelzorg is intussen uitgegroeid tot een landelijk evenement. Ook de gemeente Someren en Asten hebben die dag een speciaal programma voor de mantelzorgers.

Thema

Het thema van deze editie is `op eigen wijze zorgen'. Zorg wordt verleend door meerdere partijen, u als mantelzorger, vrijwilligers en professionals. Samenspel en afstemming tussen deze partijen is belangrijk, zodat iedereen op eigen verantwoorde wijze de zorg kan leveren die nodig is.

Programma

19.00 uur:

Ontvangst met koffie/ thee en informatiemarkt

Op de informatiemarkt staan stands van het Steunpunt Mantelzorg, de bibliotheek, de thuiszorgwinkel, het WMO Loket van de gemeentes, informatie rondom `slimme zorg', Wocom & de Zorgboog met Punt Extra.

19.45 uur:

Welkomstwoord

20.00 uur:

Lezing over Slimme Zorg door Trude Rietveld van het PON

Binnen de zorg komt het begrip `slimme zorg' steeds vaker naar voren. Er zijn allerlei ontwikkelingen op het gebied van domotica, het gebruik van technische snufjes in de zorg in huis die de mantelzorger kunnen ondersteunen en ontlasten. Hoe ziet dit er uit, wat kunt u verwachten, hoe vindt u uw weg in die wereld? Hoe denkt u dat slim in de hand te houden? Alle vragen die aan de orde komen tijdens de lezing.

20.35 uur:

Optreden van Mallemoer

Muziekgroep Mallemoer brengt stemmige luistermuziek.

21.10 uur:

Pauze met mogelijkheid tot bezoek informatiemarkt

21.35 uur:

Optreden van Mallemoer

22.05 uur:

Afsluiting in de foyer, gezellig samenzijn met loterij.

Locatie

De bijeenkomst vindt op 10 november van 19.00 tot 22.15 uur plaats in De Ruchte, Laan ten Roode 71 in Someren.

De avond is gratis, maar bezoekers worden verzocht om zich aan te melden vóór 2 november a.s. U mag een introducé meenemen.

Aanmelden via inschrijfformulier of telefonisch

Bij de bibliotheken, gemeenschapshuizen, huisartsen etc. liggen folders met inschrijfformulier over de Dag van de Mantelzorg. U kunt zich ook telefonisch aanmelden:

Marianne Lenders, Steunpunt Mantelzorg Someren, tel. 0493-441253 of Truus van Otterdijk, Steunpunt Mantelzorg Asten, tel. 0493-441246.