Gemeente Someren


Activiteit voor jonge mantelzorgers!

Het steunpunt mantelzorg en het jongerenwerk van Onis organiseren een aantal keer per jaar, als blijk van waardering, activiteiten voor jonge mantelzorgers. Het is een gezellige middag waar je naast deelname aan een leuke activiteit ook andere mantelzorgers kunt ontmoeten. Op 10 november a.s. staat bowlen op het programma.

De schatting is dat een op de tien kinderen zorgt voor een ouder of een ander gezinslid met een chronische aandoening of beperking, een psychische ziekte of een verslaving. Als jonge mantelzorger kun je de meest uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden hebben:


- huishoudelijk werk zoals schoonmaken, koken, boodschappen en de was doen;


- persoonlijke verzorging, bv helpen met eten en drinken, wassen en aankleden;


- zorgen voor broertjes en zusjes zoals aankleden, oppassen en naar school halen en brengen;


- zaken buitenshuis regelen, bv naar de apotheek gaan, mee naar de huisarts of ziekenhuis gaan;


- emotionele steun geven, zoals troosten, een luisterend oor bieden. Zowel aan de degene die verzorging nodig heeft als aan andere gezinsleden.

Om jouw inzet te waarderen en ervoor te zorgen dat je ervaringen uit kunt wisselen worden er jaarlijks activiteiten georganiseerd; 4 actieve activiteiten, 4 x een praatgroep activiteit en 1 x een weekendje weg per jaar.

De activiteiten worden georganiseerd door de steunpunten mantelzorg en het jongerenwerk van Onis in samenwerking met Stichting Welzijn Deurne.

Belangstelling

Ben je een jonge mantelzorger tussen de 12 en 23 jaar en woon je in Someren, Asten of Deurne en heb je zin om deel te nemen, meld je dan aan! Je mag een vriend(in) meebrengen.

Voor vragen en aanmelden kun je terecht bij: Ingrid van de Pol, telefoon: 06-46113353 of per mail: i.vandepol@oniswelzijn.nl