Gemeente Wervershoof


WAM Dag van de Mantelzorger


25-10-2010
Op 10 november, de Dag van de Mantelzorger, bieden de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Medemblik, Andijk en Wervershoof hun mantelzorgers, als blijk van waardering, een geheel verzorgd programma gratis aan.

De colleges nodigen u van harte uit om op woensdag 10 november 2010 naar
Café Stam, Raadhuisstraat 1 in Wognum te komen. De zaal is open om
14.30 uur.

Programma

14.30 uur Inloop 14.30

15.00 uur Opening door wethouder Ria Wilms

15.10 uur Start informatieve gedeelte Mezzo
17.00 uur Borreltijd

18.00 uur Start diner en ontspannende gedeelte

Het informatieve gedeelte wordt verzorgd door een spreker van Mezzo. Het gaat over eigen kracht. De lijn van de eigen kracht conferenties in heel Nederland wordt hiermee gevolgd. De dag vindt plaats in Café Stam in Wognum. In dit café worden ook de sociale restaurants van de gemeente Medemblik georganiseerd. Tijdens het diner wordt gezorgd voor een blijk van waardering in de vorm van een cabaretier: Bert van Baar. Het programma van Bert van Baar heet: Déér legge je wortels. Het zijn liedjes gebaseerd op de rijmen van Ina Broekhuizen. Zijn show wordt toegespitst op het thema mantelzorg en duurt ongeveer 45 minuten.

Aanmelden
Wij hopen u te ontmoeten op woensdag 10 november. Mocht u vervoer nodig hebben dan kunt u dit gelijk bij opgave melden. Om deel te kunnen nemen aan onze Dag van de Mantelzorger, kunt u zich opgeven tot uiterlijk 5 november bij Tineke Goutier van de gemeente Medemblik via tineke.goutier@medemblik.nl of telefonisch (0229) 548 153 of bij Very Meester via very.meester@medemblik.nl of via (0229) 548 147.

Term Mantelzorger
Mantelzorg is een overkoepelende term voor allerlei vormen van zorg die je geeft aan een naaste bekende, waar je een persoonlijke band mee hebt. Het gaat om extra zorg boven op de `normale' gebruikelijke zorg voor elkaar in een huishouden. Mantelzorg is onbetaald en verleen je uit betrokkenheid of plichtsbesef, veelal voor wat langere tijd. Na verloop van tijd kan een zorgsituatie echter dusdanig zwaarder worden, dat de zorg onevenredig veel gaat vragen van de mantelzorger.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171