Gemeente Zoetermeer

Informatieavond 'Vereniging en financiën' op 10 november

Woensdagavond 10 november vindt een bijeenkomst plaats die in het teken staat van financiën van verenigingen. Op deze avond wordt aandacht besteed aan zaken als BTW, (vrijwilligers)vergoedingen, loonbelasting, werkgeverschap en de verplichting om een goede financiële administratie te voeren.
Deze avond staat open voor alle verenigingen en wordt gehouden in de nieuwe accommodatie van SV DSO aan de Thomas Morelaan, hoek Martin Luther Kinglaan, aanvang 20.00 uur.

Het gemeentelijke Sportloket heeft het initiatief voor deze avond genomen, vanwege verontrustende geluiden dat verenigingen onvoldoende op de hoogte zouden zijn van hun verplichtingen ten aanzien van de belasting en het risico kunnen lopen een boete opgelegd te krijgen. Tijdens deze avond is er ondersteuning van Sportservice Zuid-Holland en de Belastingdienst. Bestuursleden en vooral penningmeesters van Zoetermeerse verenigingen kunnen hier antwoorden op hun vragen krijgen.

Tot 5 november kunnen verenigingen zich per e-mail voor deze avond opgeven via sportloket@zoetermeer.nl.

Het Vrijwilligers InformatiePunt Zoetermeer (VIP) en het gemeentelijke Sportloket bieden de Zoetermeerse verenigingen deze avond aan om alle verenigingen in staat te stellen zich voldoende over dit onderwerp te laten voorlichten.